Hyppää sisältöön

Hata' - blogi

  • kirjoitusta
    7
  • kommenttia
    6
  • katselukertaa
    477

Entries in this blog

 

Cardset Series 1 ja kauden aloitus

Se on taas se aika vuodesta kun päästään korkkaamaan uusi kausi ja samalla myös uusi Cardset-sarja. Avasin eilen neljä laatikkoa ja eipä siitä jäänyt oikein jälkipolville kerrottavaa. Insertit ovat jälleen hienoja ja peruskorttien ulkoasun muutos neljään edelliseen kauteen verrattuna on piristävää. Kuitenkin isompien osumien sekoitus tuntuu kausi kaudelta käyvän nihkeämmäksi ja se on asia johon toivoisi joskus tulevan vielä muutos.   Kuten blogissa ja muutoin on tullutkin esille, kerään Cardsetin peruslaput ja insertit aina kasaan juuri siksi että niihin pääsee sitten pyytämään kuittauksia. Tänään Mestis-kausi polkaistiin käyntiin Jyväskylässä, jossa Akatemian vieraana oli Jukurit. Tavoitteena oli pelin jälkeen saada Italian MM-vahti Andreas Bernardin kuittaukset kahteen viime kauden korttiin.   Yleensä kannan mukana vaihtelevasti ylimääräisiä kortteja siltä varalta, että jos mahdollisesti joku pelaaja/ex-pelaaja olisikin paikkakunnalla niin voisi lennosta napata nimmarin. Tällä kertaa kävi tuuri sillä Harri Pesonen käveli vastaan pelin jälkeen ennenkuin tapasin Bernardin ja nopeasti ehdin ottaa nimen uuden sarjan Three Score Attack-insertiin.     Tällaista siis tällä erää. Lauantaina on vuorossa JYP-Kärpät ja siitä se hulluus taas alkaa. Kovin äkkiä tuntui kesätauko menevän ohi (tosin sitä edesauttoi ET-pelit ja parit random-harkkamatsit). Palaillaan!

Hata

Hata

 

Series 2

Jos sitä sitten jotakin tännekin pitkästä aikaa raapustaisi.   Cardsetin jokavuotista kakkossarjaa odottaa aina kuin kuuta nousevaa. Yksi iso syy tähän on paitsi uudet kortit, niin myös uudet pelaajat. Ykkössarjan puutelistan lyhetessä myöskin kerättävä materiaali käy vähiin ja se aika ajoin tuottaa motivaatio-ongelmia harrastuksen kanssa. Esim. viimeisimmässä kahdessa JYPin kotipelissä puutelistalta pääsi vetämään yli VAIN kaksi korttia. Kaikki muut kortit olivat joko kollegoille, tuplia tai NHL/Elitset/AHL etc etc. kamaa.   Eihän siinä, onhan sitä mukava hankkia NHL-kortteihin nimmareita Kris Beechin, Jarkko Ruudun, Eric Perrinin ja Mika Norosen kaltaisilta staroilta, mutta kun ainakin toistaiseksi päätavoite on kerätä kotimaiset Sisu- ja Cardset -sarjat kasaan, niin ei nämäkään starat pidä koko kautta henkeä yllä. Kun syksyllä ilmestynyt Cardsetin ykkössetin puutelista lyhenee peli peliltä ja huomaat lähestyvässä HIFK:n pelissä ainoana puutteena olevan Siim Liivikin peruskortti, yhä enemmän sitä sitten odottaa kakkossarjaa.   Kakkossarjassa on paitsi edelliskesän aikana tulleita vahvistuksia, niin myöskin nuoria tulevaisuuden potentiaalisia tähtiä, joita 11-12 kauden setissä edustaa mm. Aleksander Barkov ja Rasmus Ristolainen. Nämä uusien jannujen kortit tuovat virkistävää tuulahdusta miljoonatta kertaa pyydettyjen Vili Sopasien, Marko Anttiloiden ja Ossi Louhivaarojen joukkoon. Lisäksi insert-korttien pelaajavalikoma ja aiheet ovat sopivan vaihtelevia eikä liikaa pysy kiinni yhdessä tyypissä. Toki International Stars-setin pitää mielellään joka kaudella mukana vaihtuvien ulkomaalaispelaajien takia.   Kun setti on kutakuinkin kasassa nimmareiden keräämistä varten, on yksi tulevaisuutta helpottavista tehtävistä kerätä mahdollisimman nopeasti ulkomaalaispelaajien kuittaukset ennenkuin ehtivät siirtyä muihin liigoihin. Mikäli onnistuu missaamaan/on liian myöhään liikenteessä, siinäpä sitten metsästellään jotakin Lou Dickensonia Italian liigasta "toivotaan toivotaan" hengessä. =) Nopealla checklistan vilkaisulla ainakin Ryan Stone on ehtinyt jo siirtyä muualle, joten pitänee laittaa hänelle postia piakkoin.   Kun kakkossarja on peruskortteineen ja insertteineen kerätty, on mielekästä lähteä jälleen hallille lyhentelemään ikuisesti ehtymätöntä puutelistaa. Omalta osaltani sarjan kasaaminen alkoi tänään JYP-Akatemia - Hokki pelin jälkeen, jolloin Kärpistä Kajaaniin siirtynyt puolustaja Nico Lehto veti ensimmäiseen viralliseen jääkiekkokorttiinsa nimikirjoituksen.         Hyvää talven jatkoa kaikille lukijoille ja kiitos kaikista kommenteista joita olette tähän menneessä kirjoitelleet! Palaillaan jälleen astialle kunhan valoisa aika rupeaa pitenemään! =)

Hata

Hata

 

OHL, WHL jne.

Tämän päivän postisaldo osoitti sen, miksi kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä ja suosia amerikkalaisia ja kanadalaisia junnuliigoja kun postitse keräillään nimmareita. Joka kauden päätteeksi liigoista nousee muutama nimi esille ja ne yleensä varataan NHL:n Entry Draftissa ensimmäisten joukossa.   Lukuisat keräilijät herkuttelivat aikoinaan Sidney Crosbyn pelatessa juniorisarjoissa. Hänet tunnettiin erittäin ahkerana nimmarinrustaajana niin livenä kuin postitse, mutta kun hän päätyi NHL:ään ja rupesi tekemään siellä uraa, hän ei ollutkaan enää niin helposti saavutettavissa. Sanotaanko näin, että jos nykypäivänä onnistut jollain ilveellä saamaan postin kautta lähettämääsi kuvaan tai korttiin Crosbyn _aidon_ nimmarin, on todellakin syytä pistää lotto vetämään. Sen verran harvinaista herkkua se on.   Sittemmin mm. Steven Stamkos, John Tavares ja Taylor Hall olivat keräilijöiden suosiossa ja he saivat harva se päivä postia. ITG:n kortit tulivat nimmareiden kirjoittelun lomassa varmasti tutuksi. Itsellä oli tuuria, että aikoinaan sain yksi kerrallaan hommattua kolmikon nimmarit:     Päättyneellä kaudella ehkä puhutuin pelaaja oli Red Deer Rebelsin Ryan Nugent-Hopkins ja hänestä povattiin ykkösvarausta ja jatkoa Edmonton Oilersin "juniori-invaasiolle". Oilers varasi hänet ensimmäisenä ja aika näyttää, millaisiin tekoihin Nugent-Hopkins pystyy.   Tämän päivän postissa tuli siis Ryan Nugent-Hopkinsin nimikirjoitus:  

Hata

Hata

 

Pyörät ne lauloivat: "Kuopijoon käy tie!"

Pre-season jatkuu ja viime viikonloppuna tuli tehtyä visiitti Kuopioon ekan kerran 12 vuoteen. KalPan vieraana European Trophy-ottelussa oli HC Plzen 1929.   Ennen peliä piipahdin paikallisessa Ale Pupissa (en toki ottamassa hörppyä, olinhan kuskina) tsekkaamassa josko entinen KalPan hyökkääjä Teemu Tuomainen olisi duunissa. Reilu 1,5 vuotta takaperin laitoin Tuomaiselle samaisen paikan osoitteeseen pari korttia nimmaroitavaksi. Kortit tulivat takaisin ja niihin oli sutattu "James" varsinaisen nimmarin sijaan ja lähettämäni viestin takana luki "Hämmentävää Harri! T: James, Kuopio". Teemu "James" Tuomainen... Kävikin sitten ilmi, ettei "James" ole enään töissä siellä eikä mitään hajua mistä tavoittaisi nyt. Ensimmäinen pummi!   Sitten matka kävi kohti Niiralaa ja ennen pelin alkua tapasin ex-maalivahti Pasi Kuivalaisen, joka suostui kirjoittamaan peräti 19 korttiin nimmarit ja näin sain kertalaakilla pyyhittyä "Paffan" kortit pois puutelistalta. Joku random-fani (lievässä nousuhumalassa) tuli kyselemään korteista ja kertoi että Kimmo Timonen olisi myös pelissä paikalla. Olin kyllä varautunut ja ottanut Timosen kortit mukaan, mutta en sitten missään vaiheessa bongannut häntä. Toinen pummi!   Peli tuli ja meni, Kalpa hävisi ottelun 0-4. Pelistä ei muuta jäänyt mieleen kuin pari pientä myllynpoikasta sekä Tomas Vlasakin hattutemppu.   Matsin jälkeen matka kävi hallin taakse ja siellä sitten odoteltiin pelaajia. Kaikkein tärkein lisäys olisi ollu Pavel Vostrakin kuittaus JYP-valokuvakokoelmaan, mutta kävikin ilmi ettei Vostrak matkustanut joukkueen mukana ollenkaan loukkaantumisen takia. Kolmas pummi!   Nollareissuksi tämä ei sentään jäänyt ja matkaan lähti Geoff Kinraden, Ondrej Kratenan, Tomas Vlasakin, Frantisek Kaberlen ja Martin Strakan suttauksia.   Tällä viikolla olisi kaksi peliä luvassa (JYP-Akatemia - SaPko sekä Diskos - PiPs). Kassellaan jaksaako niistä vääntää minkään sortin raporttia. Ensi viikolla sitten luvassa odotettu JYP - Ak Bars Kazan. Viimeistään sen jälkeen palaillaan astialle!   Tässä skanneja:        

Hata

Hata

 

Nimmarihörhön elämää

Kuinka kaikki alkoi? Kliseinen avauskysymys monessa eri yhteydessä, mutta tähän(kin) kohtaan juuri sopiva.   Vuosi oli 2005 ja maaliskuussa ensimmäiset livenä seuratut Jyp:in aamutreenit Jyväskylän jäähallilla. NHL:n työsulku oli tuonut Suomeenkin useita nimekkäitä NHL-pelureita, jopa Jypiin joka silloin oli vielä se hajuton, väritön ja mauton pikkuseura. Treenien jälkeen tuli tavattua sellaisia pelaajia kuin Jody Shelley, Steve Martins, Duvie Westcott, Jarkko Immonen, Sinuhe Wallinheimo jne. 04-05 kauden Cardsetit saivat suttaukset ja näin silloinen 15-vuotias teinipoika oli lopullisesti jäänyt koukkuun "nimmareiden houndaamiseen". Kertalaakista. Tätähän voisi jopa verrata hiukan surullisimpiin tarinoihin huumeiden käytöstä, mutta ei mennä sinne asti.   Viimeisen kuuden vuoden aikana on tullut pyrittyä käymään niin usein Jypin kotipelissä kuin mahdollista. Kuume tai nuha eivät ole juurikaan estelleet menemistä, vaikka järjen mukaan olisi pitänyt jäädä kotia huilaamaan. Onhan sitä tullut myös -25 asteen pakkasessa hypittyä hallin ulkopuolella. Mitäpä sitä ihminen luonteelleen mahtaa?   Tässä blogissa kirjoittelen sattumanvaraisin väliajoin muisteloita, kommentteja, tulevan pohdiskeluita ja kaikkea nimmariharrastuksen parista. Erilaisia tarinoita olisi kerrottavaksi vaikka millä mitalla.   Huomenna suuntana on Kuopio ja KalPa - HC Plzen. Tärkeimpänä tavoitteena olisi Pavel Vostrakin ja Tomas Vlasakin Cardset-kuittaukset. Pelaa siellä kyllä joku Martin Straka myös. Katsellaa miten käy.   Kommentteja, kysymyksiä jne. otetaan mielellää vastaan!

Hata

Hata

×