Hyppää sisältöön

ipajullen blogi

  • kirjoitusta
    7
  • kommenttia
    8
  • katselukertaa
    922

Montreal-mailat


ipajulle

303 katselukertaa

Lukuisista keräyskohteistani mielenkiintoisin taitaa olla Montreal-mailat.

Syy tämän keräilyn aloittamiseen oli Montrealin tehtaan sijainti Padasjoella, mistä olen kotoisin.

 

Martin Biron oli ensimmäinen, jonka kortteja aloin hankkimaan mailan perusteella ja tällä hetkellä kohteena on 28 pelaajaa pohjois-amerikan sarjoista. Suomalaisista maalivahdeista en kelpuuta kuin Karri Rämön ja Jussi Markkasen mutta muuten kaikki kelpaa. Takko, Toskala ja Teppo Numminen on keräyksessä muutenkin, joten niitä ei lasketa tähän osastoon.

Teppo oli pitkään Montrealin pääomistaja, joka oli yksi syistä miksi hänen kortteja aloin keräämään.

 

Aluksi piti löytää pelaajat, jotka tätä mailaa ovat käyttäneet. Omista korteista ja netin kuvien perusteella on löytynyt suurin osa mutta Oolaf löysi alkuvaiheessa myös muutaman pelaajan käymällä läpi korttinsa. Siitä iso kiitos!

Pitkään aikaan ei ole ainakaan mitään merkittävää uutta löytynyt, joten kohteet ovat jo vakiintuneet. Suomalaisten pelaajien kortteja pienemmistä sarjoista varmasti on olemassa ja myös ulkomaalaisten pelaajien nhl-paitaisia kortteja. Yhden olen nähnytkin toisen pelaajan kortissa mutta kun siinä ei pelinumeroakaan näkynyt niin aika vaikea tunnistaa naaman perusteella.

 

Kun pelaajat oli löytynyt, niin piti selvittää missä korteissa se maila näkyy. Eri kuvalähteiden perusteella puutelistat ovat täydentyneet pikkuhiljaa. Monta korttia on myös ostettu ihan sikana säkissä, niin on ainakin listaa saanut täydennettyä vaikka huti ostoksia onkin tullut paljon. Monet friikit ovat myös olleet apuna omien kokoelmiensa kautta. Yhteiskiitos kaikille.

Leksu, LAML, Volvo, Puosnaerhi, BIER, MOGO. Monta kysymystä yksittäisistä korteista on myös esitetty, että anteeksi kaikille, joita olen kiusannut näillä uteluilla.

Olen rajannut kohteen niin että mailamerkin kirjaimia pitää näkyä selvästi kortissa. Silmä on harjaantunut tällaiseen tiirailuun, että osumat kyllä tarttuvat silmään tosi herkästi. Tuskin kukaan muu näitä huomaisi, kun ei ole mitään syytä sellaiseen, joten on turha kysellä onko kukaan uusia pelaajia bongannut kohteikseni.

 

Aika isoja tähtiä ja muita ulkomaalaisia on tällä suomalaisella mailamerkillä nhl-otteluita pelannut vuosien saatossa.

Lidström, Mogilny, Ozolinsh, Glenn Anderson, Martin Biron, Esche, Jamie Storr, parhaalla kaudella 46 pistettä tehtaillut puolustaja Dmitri Mironov ja 7 nhl-peliä pelannut maalivahti Nolan Schaefer.

Suomalaiset tähtimaalivahdit siihen vielä lisäksi. Kipperistä Raskiin. Niitä ei kuitenkaan ole ainakaan minun budjetilla mitään järkeä alkaa kerätä, kun kortteja olisi valtavasti.

Kohteistani Biron, Esche ja Lidström ovat yli sadan kortin kohteita mutta lopuista on selvästi vähemmän kerättävää.

 

Suomalaisista pelaajista kiinnostavimpia kortteja löytyy Tony Salmelaiselta, Mikko Lehtoselta ja Rämöltä.

Aki Berg on ainoa, jolta pitäisi olla kaikki (7/7) kortit koossa. Muutamalta tosin saattaa olla täysi muutaman kortin kokoelma, mutten ole kaikista korteista vielä saanut näköhavaintoa, ettei voi olla varma.

 

Euroopan sarjoista kerään maalivahdit. Yhden kortin pelaajaa kohden. Tähän mennessä olen vasta sm-liigaan keskittynyt. Erkkarit ensin ja lopuista peruskortti. Jossain vaiheessa täytyy laajentaa vanhempiin keräilykuviin ja muihin sarjoihin kuten elitserien.

Tim Thomas on suurin tähteni tällä osastolla. Kärppien paidassa.

 

Maajoukkuepaitaisia kortteja kerään myös yhden pelaajaa kohden. Tosin vain ulkomaalaiset pelaajat. Tällä tavalla saan myös euroopassa pelanneita kenttäpelaajia kokoelmaani, muttei tarvitse koko seurajoukkueen kaikkia kortteja hankkia.

Muutama mainitakseni: Renberg, Holmström, Tommy Salo, Kucera, Briza

 

Tässä olisi hyvä esimerkki kohteesta, josta ei mielenkiinto ja puuhastelu lopu kesken. Eikä valtavan suuria summiakaan tarvitse uhrata. Peruskortitkin ovat tärkeitä ja pelkkä puutelistan täydentyminen tuntuu mukavalta.

Useimpien muidenkin kohteideni mukaisesti tähänkään ei paineta enää uusia kortteja. Tehdas kun myytiin Warriorille. Rahatilanteeni on sellainen, ettei ole kovin mukavaa jos pitää uusia kortteja jahdata. Mukavampi kaikessa rauhassa vanhoja poistoja napsia.

 

Kiitoksia lukijoille. Toivottavasti aihe kiinnosti muitakin kuin allekirjoittanutta.

4 Kommenttia


Recommended Comments

Hyvä kirjoitus. Sait minut käymään läpi vähäisen (~700 korttia) vaihtaripinoni... ;)

 

Samalla mieleen tuli jälleen uusia mahdollisia sivuprojektivaihtoehtoja, joita voisi joku päivä alkaa toteuttamaan. Kiitos siitä. :)

 

Huomaa, miten mailavalmistajien määrä on vuosien saatossa vähentynyt, 90-luvun alussa oli todella paljon eri merkkejä, ja viime kauden korteissa valtaosalla on Bauer tai Easton.

 

Sanot, ettet suomalaisista kuin Rämön tai Markkasen kortit, tarkoitatko tuolla Suomessa pelaavia?

 

Löysin omistani 3 korttia Montrealin mailalla, Bäckström (MV), Kipper ja Biron, kaikki Victory 08-09:ä,. Joko nuo löytyvät?

Link to comment

Hmm. Kommentoin, mutten näe kommenttiani. Tuossa kyllä lukee (ennen tätä kirjoitusta) "1 kommenttia", eli olisin kommentoinut, mutta ilmeisesti jotenkin onnistuin tyhjentämään koko kommentin ennen sen lähetystä, tai oma selaimeni bugaa jotenkin... :blink:

 

Joka tapauksessa, toiston uhalla:

 

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, sait päähäni uusia ideoita, ja sait minut läpikäymään vaihtarini. ;)

 

Löysin 3 korttia 08-09 Victorystä, joissa Montrealin maila; Nicklas Bäckström, Miikka Kiprusoff, Martin Biron. Onko sinulla jo nuo?

Link to comment

Näköjään mun piti hyväksyä nuo DJsigman kommentit ennen kuin ne näkyy kellekään (paitsi ylläpidolle ilmeisesti). Anteeksi etten tajunnut aiemmin.

 

Sen verran päivitystä että uudeksi kohteeksi on löytynyt canadiensin ruotsalaispuolustaja Peter Popovic 90-luvun alkupuolelta.

 

Suomalaismaalivahdeista otin Niittymäen mukaan kun huomasin ettei häneltä ole kovinkaan montaa korttia tuolla mailalla jos ei maajoukkueasuisia lasketa mukaan.

 

Molemmat aika helppoja kohteita. Rinteeltäkään ei valtavasti kortteja ole mutta ne on aika kalliita, varsinkin nyt kun pelit kulkee.

 

Skrikolta pitäisi olla nyt kaikki 3 korttia/tarraa koossa. Ville Sirenin kohdalla tilanne selkeni myös.

 

Elitserieniä olen tutkinut sen verran ettei sieltä montaa mokkea löydy kokoelmaani.

2000-luvulla Timrå käytti muutaman vuoden tuota mailaa. Kapanen, Oksa ja Kipper niistä jo löytyy.

90-luvulla Luleå käytti pitkään tuota mailaa mutta kortteja ei mokeista painettu ilmeisesti kuin Myllyksestä. Jos ei sitten jotain postikortteja ole.

Västeråsista on olemassa ainakin yksi 94-95 kauden mokkekortti, jossa tuo maila näkyy.

Tuota vanhemmilta kausilta ei niin helppo ole mitään hankkiakaan enää. varsinkin kun pitäisi ensin vielä saada selville mikä kortti kelpaa kokoelmaani.

 

Parit puutteet vielä kun löydän niin 50 eri mokkea tulee täyteen euroopan sarjoista.

 

Maajoukkueasuiset ulkomaalaiset kokoelmassani on 26 eri pelaajaa. Niitä en ole löytänyt yhtään lisää vaikka olen kuvia käynyt paljon läpi 90-luvun sarjoista.

Link to comment

Edelliseen viestiin taas hieman päivitystä.

 

Elitserienistä löytyvät helpot peruskortit sain jo viime vuonna. Ei ole tiedossa mitään puuttuvaa sieltä.

 

Uudeksi kohteeksi löysin Dmitri Mironovin veljen Boris. Peruskortit löytyi taas Leksun taikalaatikoista ja melkein kaikki muutkin löytyi eri paikoista tilaamalla.

 

Lidströmiä on tulossa sadas kortti. Puutelista on myös lähes valmis ja siitä kiitokset Korkki!

 

Teemu nummisesta varmistui että omistamani kortti on ainoa jossa maila näkyy, eli kokoelmani on siltä osin täysi 1/1.

 

kortteja saapuu pikku hiljaa ja puutelistatkin täydentyvät kun löytyy kuvia korteista.

Link to comment
Vieras
Lisää kommentti...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Et voi liittää kuvia suoraan. Lataa tai lisää kuva www-sivulta.

Lataa...
×
×
  • Create New...