Hyppää sisältöön

ipajullen blogi

  • kirjoitusta
    7
  • kommenttia
    8
  • katselukertaa
    922

keräily elämäntapana


ipajulle

230 katselukertaa

Tässä artikkelissa pohdiskelen sitä miten keräilyhenkisyys näkyy muuten elämässäni.

 

Ei riitä että luen hyvän kirjan. Mielellään sen haluaa myös hyllyynsä. Vaikken välttämättä sitä uudestaan lue ehkä koskaan. Tai jos luen niin voisihan sen kirjastosta lainata silloinkin.

Jotenkin se vaan on kiva nähdä omat suosikit siistissä rivissä. Voi sitten vaikka lainata kaverille, jos ei muuta hyötyä ole.

 

dvd-kokoelman kerääminen on selvästi järkevämpää vaikka kyllä sekin on paljolti keräilyä keräilyn vuoksi.

Keräilyyn liittyy läheisesti innostumiseni listaamiseen. Olen tänä kesänä laatinut listaa lempileffoistani ja sen vuoksi katsonut leffojani tarkistaakseni kuinka paljon niistä todella pidän. Kun saa selvitettyä suosikkinsa niin sitten pitäisi vielä keksiä leffan lisäksi jokin muu tapa saada aiheeseen liittyvä keräyskohde. Nimmarikortit näyttelijöistä on yksi hyvä keino.

Periaatteessa kyse on siitä, että laatii puutelistan ja sitten hankkii poistoja. Sitten kun hankkii tarvittavat poistot niin tulee tunne, että se aihepiiri on nyt saavutettu ja lisätty kokoelmaani. Aivan kuin siinä olisi suuremmastakin asiasta kyse. Kysehän on juuri siitä, että itse määrittää mitä haluaa ja sitten saa sen täyttymyksen kun saavuttaa tavoitteensa. Vaikkei todellisuudessa nyt kovin merkittävää olekaan saanut aikaan.

Hieman tällainen haiskahtaa nörttiydeltä. Fanittamiselta. Varsinkin kun ajattelee rahasummia joita tähän harrastukseen menee.

 

Tuo listaaminen ja keräily on mukana myös musiikissa. Varsinkin live-keikoissa. Keikasta ei juurikaan jää käteen muuta kuin muisto elämyksestä ja sitten se riemu, että voi sanoa olleensa mukana. Nähneensä sen artistin. Samaan tapaan näitä keikkoja voi ajatella poistoina listalta. Sen huomaa siinäkin, että varsinkin pitkän festivaalin aikana ei jaksa oikein innostua kaikesta mutta sitten kotona alkaa mielessään luettelamaan kaikkia uusia artisteja joita ei ennen ollut nähnyt. Saa ne lisättyä kokoelmaansa.

 

Tavallaan siis kerään elämän varrelta kokemuksia ja saavutuksia. Listaan itselleni tärkeitä asioita, niin että selkeästä tiivistelmästä voi nopeasti tarkistaa mitä kaikkea on vuosien saatossa kokenut ja haalinut kokoelmiinsa.

 

Odotellessani oikeasti tärkeitä saavutuksia, kuten lapsia, voin siihen mennessä intoilla näistä omista pikku saavutuksistani.

 

Keräilyintoa kaikille koukkuun jääneille!

0 Kommenttia


Recommended Comments

There are no comments to display.

Vieras
Lisää kommentti...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Et voi liittää kuvia suoraan. Lataa tai lisää kuva www-sivulta.

Lataa...
×
×
  • Create New...