Hyppää sisältöön
Silveri89

OHJEISTUS TÄLLE PALSTALLE

Recommended Posts

"Postatkaas tännekin jokainen ihan omia topiccejanne! Toivoisin siis, ettei eri ihmiset postaisi omia listojaan toisen aloittaman topicin alle. Niihin voi sitten kommentoida tai käydä kauppaa privan kautta. "

 

Mikko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohjeeseen voisi lisätä sellaisen huomion, että haluttavia kortteja pitää vähän kuvata otsikossa. Kumpikohan ohjaa oikean ihmisen lukemaan topiccia, "LÖYTYYKÖ KELTÄÄN!!!!!???11" vai "Ostan 94-95 Sisu -erkkareita"? Sama koskee toki kaikkia foorumin osastoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep. Otsikot pitäisi muodostaa mielestäni juuri tuolla tavoin kuin nimimerkki Kipelov- mainitsi ylemmässä viestissään. Useat uudet topicit on aloitettu jollain epämääräisellä lauseenpätkällä, joka ei välttämättä edes liity kyseiseen aiheeseen. Myöskin tekstin sisältöön voisi kiinnittää enemmän huomiota. Tällä tarkoitan nyt sitä, että kun se otsikko on kirjoitettu asiaan kuuluvalla tavalla niin siinä aiheessa pyritään pysymään mahdollisimman paljon eikä ruveta heittelemään omia juttuja väliin. Usein ilmenee samassakin viestissä, että kirjoittajalle on tullut yhtäkkiä mieleensä jokin uusi juttu ja viesti sekoaa aivan täysin. :arrow: Minä ainakin joudun silloin tällöin tavaamaan koko viestin uudemman kerran, jotta saan kiinni mihin aiheeseen tällä kertaa, tässä lauseessa, viitataankaan. Tästä aiheesta voisi enemmänkin keskustella ylläpito-teamin kanssa. Mielestäni yksi isoimmista puutteista on alkeellinen tekstinkäsittely viesteissä ja, kun piste puuttuu lauseen lopusta ja välissä on isoja kirjaimia (tai caps lockia pelkästään) niin tekstiä ei usein jaksa edes loppuun asti lukea. Myös turhat rivivälit ovat alkaneet usein häiritsemään, sekä kummalliset "äh, hmm, murr" viestit joita ilmenee aina silloin tällöin.

Kaikilla ei varmasti ole kaikki kirjoitussäännöt hallussa, eikä sitä voi vaatiakaan, mutta kirjoitusasuun voi varmasti panostaa jonkin verran ja capslockia painaa silloin kun on sen aika. Näin ollen viestiä on helpompi lukea. (Esim. kun käytät isoja kirjaimia muissa kuin erisnimissä niin HUUDAT asiasi. Sama koskee mielestäni huutomerkin käyttöä, vai kuinka? Huutomerkki viestin perässä tarkoittaa huudahdusta.)

 

Tuli tässä vähän avauduttua ja tämän olisi toki voinut kirjoittaa tuonne kehityskeskusteluun. Toivottavasti joku edes alkaa kiinnittämään ilmaisuunsa enemmän huomiota. Sitä ei varmasti voida millään forumin sisäisillä säännöillä enää muuttaa, kun sitä nyt on koko forumin historian ajan ilmennyt. Nyt kuitenkin viestejä tulee sellaisia määriä päivässä ja tunnissa, että viestiketjut näyttävät melko sekaisilta ajoittain johtuen näppäimistön käytöstä. Palaillaan astialle, jos sille näkyy tarvetta.

 

Tuli tässä vielä mieleen, että tuota editointi nappia viestin oikeassa yläkulmassa saa myös käyttää. Jos huomaa hetki sitten kirjoittamassaan viestissä virheen niin sen voi muokata kyseisellä buttonilla ja voi välttää näin kirjoittamasta uuden viestin heti perään(, tämä nyt ei onneksi ole kovinkaan iso ongelma tällä hetkellä).

 

Aleksi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volvon kanssa samaa mieltä joka kohdasta. Tietenkään kaikilta ei voi vaatia mitään maisteritason kielenkäyttöä, mutta tokihan esimerkiksi yhdyssanojen (ja siinä sivussa yhdysmerkin käytön) opetteleminen olisi kaikille hyödyksi ns. oikeassakin elämässä. :)

 

Kaksi asiaa voisi selkeästi karsia pois:

 

- turhat lyhyet viestit, joissa vain hörähdetään tai heitetään jotakin asian kannalta merkityksetöntä. Näytä ja kerro -osiossa "makea lappu, olisipa mullakin" -kommentit ovat toki ok, sillä siksihän lappujen kuvia sinne laitetaan, mutta muualla näkyy liiaksi turhia postauksia. Monilla foorumeillahan kerätään ns. skenepisteitä ja yritetään väkisin saada viestimäärää mahdollisimman suureksi, mutta täällä tuskin on tarvetta sellaiselle.

 

- juurikin Näytä ja kerro -foorumissa porukka ottaa joskus lainaukseen mukaan koko helvetin kuvakollaasin. Selain tykkää vähän kyttyrää ladatessaan samaa kuvamälliä kahteen tai jopa useampaan otteeseen. Tästä päästäisiin eroon ihan maalaisjärkeä käyttämällä. Kenellekään ei ole hyötyä postauksesta, jossa quotataan 30 kortin kuvakollaasi ja kirjoitetaan perään "makeita". En tiedä, saisiko kuvien quottaamisen estettyä php-boardissa ihan automaattisestikin.

 

Pääasia on toki se, että Korttifriikit olipäätään on olemassa, mutta jokaisen pienellä henkilökohtaisella harkinnalla siitä voisi tehdä kaikille paljon viihtyisämmän.

 

Niin joo, ei sovi unohtaa pientä piikittelyä:

 

Toivottavasti joku edes alkaa kiinnittämään ilmaisuunsa enemmän huomiota.

 

 

^"alkaa kiinnittää" :twisted:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vieras
Vastaa tähän aiheeseen...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Et voi liittää kuvia suoraan. Lataa tai lisää kuva www-sivulta.

Lataa...

×
×
  • Create New...