Hyppää sisältöön
SteveY

1993-94 Master Set

Recommended Posts

Tervehdys!

 

2018 kevät päivitys.

 

 

Ajattelin tuoda tämän projektini ulos kaapista. Laitoin sen tänne sarjat osioon, kun panen erkkari puutelistan tähän kaveriksi.

 

kaappi_zpsc1vdmzqa.jpg

 

2008 kaivoin kotoota 1993/94 Leaf Set ym. korttini esille ja tuumasin että mitä näille pitäsi tehdä. Päätin kokeilla kerätä tuon kauden kaikki viralliset NHL korttisarjat täydellisinä kasaan. Lisäksi päätin hommata sarjojen avaamaatomat laatikot ja molempien vuosien Beckett lehdet. Lehdistä on saanut hyvää taustatietoa projektiin.

 

Haastavinta projektissa on ollut erottaa USA ja CANADA markkinoille valmistetut kortit toisistaan. Käytännön vinkkinä kun hommaatte isompaa settiä näitä kortteja, niin varmistakaa myyjältä että kaikki kortit tosiaan ovat US tai CAN versiota. Muutaman kerran olen saanut "sekasatsin", kun myyjä ei välttämättä itse ole täysin kartalla näistä versio-asioista.

 

2016 aloitin projektin viimeisen osan, eli otin mukaan myös OPC Stadium Club kortit. Lisäksi haaviin tarttui "ylimääräisenä" Paninin tarrakansio.

 

Suurimmasta osasta sarjoja olen avannut vähintään yhden laatikon ja teidän avulla arvon friikkiläiset, olen sitten saanut peruskortit täydennettyä.

 

Peruskortit ja pakoista tulleet erkkarit löytyy kaikki!! Puutteita on enää muutama redemption kortti ja Upper Deckin Roots setistä kortit 21-30. Topps Stadium Club 1st day edition sarja uupuu lähes kokonaan.

 

Leaf Set, Donruss, Score USA, Score CANADA, Parkhurst, Fleer Ultra, Power Play ja OPC Stadium Club sarjat olen saanut kerättyä täyteen.

 

Laitan jokaisesta sarjasta muutaman kuvan, varsinkin sellaista korteista joista löytyy US/CAN versioita. Osassa netistä löytyneitä checklistejä on sellaisia kortteja, joihin en ole kovasta etsimisestä huolimatta törmännyt. Toivonkin teiltä vinkkejä/uskon vahvistusta siihen, että löytyykö kaikkia kortteja ensinkään :)

 

Nämä kirjoitukset on laadittu periaatteella ”olen antanut itselleni kertoa” kun olen näiden korttien kanssa painiskellut. Laittakaa palautetta jos jossain menee vihkoon oikein huolella :)

 

 

Viralliset NHL-sarjat.

 

1993 keväällä päätettiin, että jokainen lisenssin saava korttivalmistaja saa julkaista vain kaksi erilllistä sarjaa. Tällä haluttiin estää markkinoiden ”tukehtuminen” liikaan kortti tulvaan. Tämän takia muutamia sarjoja lopetettiin kokonaan, kuten Bowman. Lisäksi Pro Setille ei enää myönnetty lisenssiä ja se myönnettiin uutena valmistaja markkinoille tulleelle Leafille. Aiemmin Pro Setin valmistama Parkhurst hyppäsi Upper Deckin kelkkaan. (nämä tiedot löytyi Beckettin lokakuun 1993 numerosta)

 

1993-94 kauden päätyttyä elokuun 1994 Beckettissä Allan Muir pohti kuinka tuo kahden sarjan politikka oli onnistunut tavoitteissaan. Muirin mielestä ei kovin hyvin. NHL:lle ja NHLPA:lle maksettavat lisenssimaksut nousivat huomattavasti ja tämän takia korttitehtaiden oli painettava enemmän kortteja päästäkseen samoihin tuottoihin kuin edelliskausilla. Tuon johdosta kaikki sarjat jaettiin kahteen settiin. Lisäksi erikoiskorttien määrä nousi huomattavasti edelliskausista.

 

Esimerkkinä Muir käytti Eric Lindrosin virallisia NHL kortteja.

 

92-93 kaudella Lindrosista tehtiin 11 peruskorttia ja 11 erikoiskorttia, saadakseen nuo kaikki heinäkuun -93 HI-arvoilla keräilijän olisi pitänyt käyttää 450 dollaria (nykyrahassa n. 430€)

 

93-94 kaudella Lindrosin saldo oli 15 peruskorttia ja 34 erikoiskorttia. Heinäkuun -94 HI-arvoilla noiden hinta oli 1100 dollaria (n. 1340€)

 

 

Seuraavassa valmistajat ja sarjat.

 

LEAF

-Leaf Set

-Donruss

 

SCORE

-Score

-Pinnacle

 

UPPER DECK

-Upper Deck

-Parkhurst

 

FLEER

-Ultra

-Power Play

 

TOPPS/OPC

-Premier

-Stadium Club

 

 

 

LEAF SET

 

Niin kuin varmaan suurella osalla meistä ”ysäri nuorista”, niin minullakin keräily alkoi aikanaan tästä sarjasta. Kortteja on nykyään hyvin liikkeellä ja tämän sarjan sai nopeasti kasaan. Marion nimmari löytyi Kanadasta. Sivuosumina olen hommannut Mario Lemieux julisteen ja ”lehdistökansion” missä esitellään uutta tulevaa Leaf Settiä. Kansiossa tuli mukana mm. Marion oversize-kortti.

 

Julisteen sai lähettämällä valmistajalle 2,5 dollarin checkin, kymmenen tyhjää käärettä ja osoitetietonsa.

 

Leaf%20Set_zpsfsg3y6rd.jpg

 

Leaf%20Set%202_zpsd40nwjon.jpg

 

Leaf%20juliste_zpswmcgwm6g.jpg

 

 

 

DONRUSS

 

Tätäkin sarjaa liikkuu paljon ja täyteen kerääminen sujui joutuisasti. Elite Series on mielestäni yksi hienoimmista erkkari seteistä tältä kaudelta.

 

Leaf Set ja Donruss ovat siinä mielessä miellyttäviä sarjoja, että niissä on peruskorttien lisäksi pelkästään erkkari sarjat. Parallel, redemption yms. kortteja ei tarvi metsästää ollenkaan.

 

Donruss_zpsidgxeeje.jpg

 

 

 

SCORE

 

Tässä sarjassa alkoikin sitten US/CAN korttien erotteleminen toisistaan. Peruskortit erottaa helpoiten CAN versioiksi kaksikielisyydestä. Kanadalainen myyjä kertoi, että korteissa 488 ja 491 (Ducks ja Panthers Expansion Draft) on molemmissa sarjoissa teksit ainoastaan englanniksi. Onko joku törmännyt kaksikielisiin versioihin?

 

Kaikki minulla olevat Gold Rush kortit ovat vähän kaarella, taitaa olla ”valmistusvika” kun yli 300 korttia on samanlaisia.

 

Erkkareissa erottelu on helppoa kielen perusteella. Dynamic Duossa US korteissa on tähti ja CAN korteissa vaahteranlehti.

 

Sitten kyssäri Eric Lindros AS SP kortista. Olen tavannut tätä ainoistaan kaksikielisenä. Onko joku nähnyt tätä pelkästään englannin kielisenä? Olen ruvenut itse kallistumaan siihen suuntaan, että yksikielistä versiota ei ole tehty. Olen tästä keskustellut muutaman keräilijän kanssa ja olemme tulleet siihen lopputulokseen, että korttia on ainostaan kaksikielisenä.

 

Score_zpsugftut7e.jpg

 

 

Kokoelmaan olen hankkinut myös Montreal Canadienssin Stanley Cup voiton kunniaksi valmistettuja A4 kokoisia ”Sheettejä”.

 

Score%20sheets_zpsu8kcklyy.jpg

 

 

Score valmisti Kanadassa kaksi erilaista ”paikallista sarjaa”

 

Quebecissa syntyneistä pelaajista tehtiin paikallisen leipomon Diana Durivagen kanssa 50 kortin sarja. Tässä sarjassa on myös Patrick Royn ja Jochelyn Thibaultin 1000 kpl signeeraamaa korttia.

 

16-Score-Durivage_zps1guq0pss.jpg

 

 

Torontossa Score ja kameraliike Blacks tekivät sarjan Maple Leafsien pelaajista. Korteissa on normaalien statsien lisäksi vinkkejä esim. jääkiekkopelin valokuvaamiseen.

 

ScoreBlacks_zpsfslxkbtk.jpg

koIrScn.jpg

 
 

PINNACLE

 

Suurimman osan korteista erottaa kaksikielisyydestä. Erkkareissa Team Pinnaclen erottaa taas tähdestä US ja vaahteranlehdestä CAN.

 

Pinnacle All-Star sarja on mielenkiintoinen, koska siinä on eri kuva US/CAN korteissa, mutta taustapuoli on täysin samanlainen.

Näistä korteista löytyy checklist tuolta kysymykset osiosta. http://www.korttifriikit.fi/topic/6138-9394-pinnacle-all-stars-miten-erottaa-us-ja-can/?hl=pinnacle

 

Pinnaclen erkkaireita olen tosi vähän löytänyt kokonaisina sarjoina. Useita lotteja hommaamalla olen saanut settejä täyteen. Osaan seteistä on saanut haalia yksittäisiä kortteja eri osoitteista.

 

Juliste on ilmeisesti tullut kaupanpäällisenä kokonaisen casen ostajalle.

 

Taas pari kysymystä:

 

Lindrosin nimmari-kortti. Tähän olen törmännyt pelkästään yksikielisenä. Onko joku nähnyt kaksikielistä versiota? Kortti on ilmeisesti tullut redemption kortin kautta, eli uskoisin että sitä on tehty ainostaan yhtä versiota.

 

Numeroimaton Lindrosin You’re A Winner ”redemption” kortti, löytyykö sitä molempina versioina?

 

Pinnacle_zpsndsyj2wp.jpg

 

Pinnacle20juliste_zpsjlxzrl6o.jpg

 

 

 

UPPER DECK

 

Tähän kokonaisuuteen olen päättänyt kerätä myös UD McDonalds kortit ja UD NHLPA/ROOTS kortit, missä pelaajat esittelee ROOTSin valmistamaa NHLPA vaatemallistoa.

 

Beckettin mukaan kuvassa olevassa Sandis Ozolinshin kortissa on taustapuolella Petri Skrikon kuva.

 

Erkkari sarjoista vähiten on ollut tarjolla Program Of Excellence kortteja. Muuten erkkareita löytyy mukavasti markkinoilta.

 

Upper%20Deck_zpspg6dyucm.jpg

 

 

Box Bottom kortti löytyy Series 1 laatikoiden pohjasta.

 

Upper%20Deck%202_zpslb0smozv.jpg

 

 

Kuvissä näkyy joulukortti, jonka Upper Deck lähetti kaikille Los Angeles Kingsin kausikorttien haltijoille jouluna 1993.

 

UD-MD_zpsss7htqte.jpg

 

UD-X-MAS-1_zpsy44lo3y4.jpg

 

 

Juliste on tullut kaupanpäällisenä kokonaisen casen ostajalle.

 

16-UD-poster_zpst28aehxe.jpg

 

 

Tällainen Gretzkyn "oversize" kortti löytyi maailmalta. Kortissa on numerointi X/2500 kpl.

 

BigWayne1_zpsv9djbipu.jpg

 

BigWayne2_zpsvegslkwg.jpg

 

Wayne Gretzky 802 24K Gold Card, numeroitu X/3500 (kuvat valitettavasti huonoja)

cqJ5NAe.jpg

 

ALlPt07.jpg

 

PARKHURST

 

Emerald Ice Parallel sarja on mielestäni tämän kauden tyylikkäin. Peruskorteissa on kaksi numeroitimokaa. Kortti 404 löytyy kahteen kertaan. Steve Larmer on oikea 404 ja Greg Gilbert kuuluisi olla 398. Myös kortti 478 esiintyyn kahteen kertaan, Kris King kuuluisi olla nro. 498. Sitten huomasin että Kekäläisen kortitssa 410 on väärät syntymä yms. tiedot :)

 

Erkkareista vaikeinta oli etsiä Calder Candidates Gold ja Silver Redemption kortteja. Sarja oli lähes neljä vuotta yhtä korttia vaille täysi.

 

Parkhurst_zpsowbngm0x.jpg

 

 

 

ULTRA

 

Ultrasta löytyy kymmenen erilaista erkari-sarjaa. Vähiten on näkynyt Speed Merchant ja All-Rookies sarjoja. All-Rookiessia en ole nähnyt kertaakaan myytävänä kokonaisena sarjana.

 

Adam Oates erkkari-sarjaan sai kortit 11-12 lähettämällä valmistajalle kymmenen tyhjää käärettä ja dollarin.

 

Checklisteistä löytyy C3C Wayne Gretzky 2/10 kortti. Tällaista en ole nähnyt missään. Jos jollakin on kokoelmassaan, niin olisin kiitollinen kuvasta. Useamman keräilijän mielipide on että tällaista korttia ei ole olemassa. 

 

N3vgUTW.jpg

 

Fleer%20Ultra%202_zpseuzeqhde.jpg

 

 

 

POWER PLAY

 

”Tall Boys” tyyliin tehtyjen korttien kanssa tuotti eniten päänvaivaa, kun ei meinannut löytyä kuuden kortin Ultra Pro sivuja mistään.

 

Fleer%20Power%20Play_zpsi66ihnc8.jpg

 

 

 

TOPPS/OPC PREMIER

 

Nämä kortit erottaa helpoiten toisitaan taas kaksikielisyydestä. Premier Finest erkkari sarja on molemmissa sama. Black Gold on molemmissa omansa, näissä on eri kuvat OPC/TOPPS korteissa. OPC:lla on Team Canada kortit ja TOPPS:illa Team USA kortit.

 

 

ToppsOPC%20Premier_zpstunzpwcd.jpg

 

 

 

TOPPS/OPC STADIUM CLUB

 

Stadium Club onkin haastavin osa projektia. First Day Issue sarja on mielestäni vaikein kerättävä tässä projektissa. Tällä hetkellä kansiossa on seitsemän korttia. Nyt keväällä Ebayssä myytiin kokonainen sarja muistaakseni 1800 dollarilla. Sitten vielä kun tulli mätkäisee siihen alvin ja tullin päälle, niin johan tulee sarjalle hintaa. Eräs Kanadalainen myyjä kertoi että OPC setin BV on 2500 dollaria ja TOPPS setin 7500. Hänen mukaansa settien harvinaisimmat kortit ovat OPC 141 Teemu Selänne TW ja TOPPS 4 Arturs Irbe.

 

Master Photoista löytyy tavallisen kortin kokoinen redemption kortti. Näistäkin on aikanaan käyty täällä keskustelua: http://www.korttifriikit.fi/topic/8558-93-94-stadium-club-kysymys/?hl=master+photo

 

Stadium Club Members Only sarjan hommasin koko kansion kerralla. Näissä on joka kortissa members only logo.

 

OPC valmisti Stadium Clubista vain series 1 kortit. Sekä series 1 First Day Issuet ja All Stars kortit.

 

Tunnistamis apua löytyy: http://www.korttifriikit.fi/topic/24133-1993-94/

 

Stadium%20Club_zpslbsdzfh0.jpg

 

Stadium%20Club%20Members%20Only_zpspttg6

 

 

 

REDEMPTION KORTIT

 

Score

 

Scorella oli aikanaan kiire julkaista ensimmäisenä Alexandre Daiglen virallinen NHL-kortti. Tämän takia 1. sarjan pakkoihin oli lisätty redemption kortti, millä sai lunastaa itselleen Daiglen kortin. Lunastettu kortti on palautettu takaisin reijitettynä.

 

Score1_zpsep4z6nto.jpg

 

Score2_zpszx5oehyf.jpg

 

 

Pinnacle

 

Pinnacle lisäsi 2.sarjan pakkoihin Eric Lindros You’re A Winner kortteja. Näillä on voittanut erilaisia Lindros aiheisia palkintoja. Yhtään korttia en ole nähnyt markkinoilla. Kuvissa on näyte-kortti. Harvinaisuutta kuvastaa se että noihin Grand Prize palkintoihin saumat oli 1:1350000. First Prize 1:60000 ja Second Prize 1:1800

 

Pinn1_zpsneqn2iuv.jpg

 

Pinn2_zpsl9zjzer9.jpg

 

 

Upper Deck & Parkhurst

 

Upper Deckiltä löytyy Gold ja Silver redemption kortit, joilla on saanut koko Silver Skates erkkari setin. Parkhurstilla on samanlaiset kortit Calder Candidates erkkari setteihin.

 

UDPark1_zpsxgbmkqbg.jpg

 

UDPark2_zpscm51jxtz.jpg

 

 

Topps Premier

 

Toppsin 2.sarjasta löytyy kaksi eriliaista Finest sarjan korttia. Toisella on saanut lunastaa yhden Premier Finest erkkari kortin ja toisella koko setin. Lisäksi löytyy kolme erilaista korttia Black Gold sarjaan: A,B ja A/B. Lunastetun setin mukana on tullut lähes identtinen kortti tilalle.

 

Topps1_zpsigcpljrc.jpg

 

Topps2_zpslf2vzd5v.jpg

 

 

OPC Premier

 

2.sarjasta löytyy kaksi eriliaista korttia. Toisella on saanut lunastaa yhden Premier Finest erkkari kortin ja toisella koko setin. Avasin yhden laatikollisen OPC kortteja ja Finest erkkarit ovat identtisiä Topps sarjan korttien kanssa.

 

OPC1_zpso2tanppw.jpg

 

OPC2_zpsgx3vjofw.jpg

 

 

Topps Stadium Club

 

Stadium Club Finest settiin löytyy kaksi erilaista korttia. Toisella on saanut lunastaa yhden Stadium Club Finest erkkari kortin ja toisella koko setin. Lisäksi löytyy Master Photo kortteja 24 erilaista, joilla on saanut lunastaa kolme korttiin merkittyä isoa korttia.

 

SC1_zpsigbwuaup.jpg

 

SC2_zpsd1tqn1ll.jpg

 

VIRALLISET NIMMARIKORTIT

Pinnacle

Pinnaclen 1. sarjan pusseista tuli Alexandre Daiglen nimmarikortteja, joita on signeerattu 1500 kpl. Kortti löytyy yksi- ja kaksikielisenä. 

Eric Lindrosin korttia on signeerattu 3088 kappaletta, tämä kortti tuli "palkintona" redemption kortin kautta.

aoDul9O.jpg 

qmt5Vim.jpg

 

Leaf Set, Fleer Ultra, Score Durivage

Mario Lemieux nimmareita on laitettu Leaf Set pakkoihin 2000 kappaletta. Takaa löytyy numerointi X/2000.

Adam Oates signeerasi Career Highlights korttejaan yli 2000 kappaletta. (korttien mainoksessa sanotaan: more than 2000). Ilmeisesti kaikkia kortteja 1-10 on signeerattu, olen nähnyt 5 eri koritssa signeerauksen. Virallisissa korteissa löytyy Fleer-leima. Eräs myyjä kertoi, että Oates on signeerannut myös hänelle lähetettyjä "tavallisia" Career Highlights kortteja... Eli mikäli haluat virallisen pakasta tulleen nimmarin, niin varmistu että kortissa on Fleer-leima.

Score Durivage sarjassa on Royn ja Thibaultin nimmarikortit. Takaa löytyy numerointi X/1000.

UW3Qamo.jpg

OIhLl03.jpg

 

LAATIKOT

 

Tätä laatikko palapeliä olen koonnut lähinnä tutustumalla Ebayn tarjontaan. Laatikot on tullut hommattua lähes kaikki ulkomailta. Nykyään niiden hankitaa hidastaa dollarin kova kurssi, kohonneet postimaksut ja tiukentuneet tulli rajat. Laatikkoja puuttuu enää viisi kappaletta.

 

Stadium Club, Power Play ja Donruss ovat ainoat valmistajat, joilla on vaan kaksi laatikkoa (series 1 & 2) per sarja. Toinen ääripää on Upper Deck, sieltä löytyy Hobby, Retail, tavallinen, Jumbo, USA, CANADA.

 

 

Leafillä on molemmille markkinoille tehdyt 36 pussin laatikot ja sitten ainakin CAN markkinoille tehdyt 24 pussin laatikot.

 

16-Leaf-box_zps40rx7vf1.jpg

 

 

Donrussilla ainoastaan yhdenlaiset series 1 ja 2 laatikot.

 

16-Donruss-box_zps7qfm6t8d.jpg

 

 

Scorella on molemmille markkinoille tehty tavallinen ja jumbo laatikko series 1:seen ja pelkkä tavallinen laatikko series 2.

 

16-Score-box_zpscys1ktbz.jpg

 

 

Pinnaclella on molemmille markkinoille tehty tavalliset ja jumbo laatikot. Lisäksi löytyy series 2. USA Hobby edition laatikko. Pinnaclen laatikoissa on neljä kansikuvapoikaa: Shanahan, Lindros, Gilmour ja Daigle.

 

O3VWPp5.jpg
 
hoQogYQ.jpg
 

Tämän hetken käsitykseni mukaan Upper Deckillä on molempiin sarjoihin kuusi erilaista laatikkoa. Normaalikokoiset Hobby ja Retail USA, sitten kaksikielinen CAN. Jumbolaatikkoina USA ja CAN, sekä pinkki ja punainen laatikko.

 

G39Xj1S.jpg

0OBxg8P.jpg

 

Parkhurstilla on molemmille markkinoille tavalliset laatikot ja sitten kaksikieliset jumbo laatikot.

 

vnI9Z1h.jpg

4UQuzT6.jpg
 

Fleer Ultralta löytyy tavalliset ja jumbo laatikot. Fleer Power Playltä ainoastaan yhdenlaiset series 1 ja 2 laatikot.

 

DkepeCT.jpg

KzbpCru.jpg
 
Topps/OPC Premier löytyy molempiin sarjoihin normaalin kokoiset laatikot. Näissä laatikoissa on ainakin neljänlaista kansikuva vaihoehtoa. Yhdessä kannessa on suomaissyntyinen Thomas Sandström. Olen nähnyt Topps jumbo laatikkoja, en ole varma löytyykö niitä OPC:n valmistamana.
 
16-Premier-box_zpsflui8frk.jpg
 
58Ut3FC.jpg
 
Topps/OPC Stadium Club. Toppsilta löytyy molemmat normaali kokoiset laatikot. Sitten löytyy myös laatikko, missä on koko Members Only sarja.
 
16-Stadium-box_zpsoi1npmns.jpg
 
 
OPC valmisti ainoastaan Stadium Club series 1 kortit. (Vihdoin ja viimein löysin yhden laatikon viime keväänä Kanadasta)
 
OPC-ST1_zpsy7meiet1.jpg
 
OPC-ST2_zpspd6phf6v.jpg
 
 
Sitten vielä kuva 93-94 Leaf Sisu laatikosta. Tuon yksilön sain kotiutettua yli 20 vuoden Kanadan reissulta :)
 
9394-Sisu-Box-1_zps9c2aoyaa.jpg
 
 
 
PANINI TARRAT

 

Kaikkien kokoelmathan aina rupeaa rönsyilemään ja näitä tuli itsekkin nuorena kerättyä. Aikojen saatossa kansio hävisi jonnekkin. Pohjois-Amerikan markkinoille kansiota on tehty tietenkin englannin ja ranskan kielisinä.

 

Panini_zpsjhnlt4if.jpg

 

 

 

 

PRO HOCKEY LEHDEN YHTEENVETO KAUDEN KORTEISTA

 

Juttu oli kesän 1994 lehdessä.

 

Pro1_zpsu4bjpsxd.jpg

 

Pro2_zpsmfe650ps.jpg

 

 

 

BECKETT LEHDET

 

Näistä on mukava fiilistellä ”korttibuumia” ja kauhistella kovia hintoja. Esimerkkinä Donruss Elite Series ensimmäinen HI BV korteille 1-15 oli kesäkuun 1994 lehdessä 775 dollaria :) (n.940€)

 

Lisäksi lehdistä löytyy hienoja korttisarjojen mainoksia, laitan niitä vielä tähän loppuun. Lehtiä olen hommannut suurimman osan tuolta ostetaan palstan kautta. Viimeisenä olevat kotimaiset mainokset ovat Jääkiekko lehdistä.

 

Olen kiinnostunut ostamaan vuosien 1993 ja 1994 Pro Hockey ja Jääkiekko lehtiä (puuttuu numerot 7-10/94). Jos sinulla on ylimääräisiä, niin laita tarjousta tulemaan.

 

 

Beckett%20lehdet_zps2jlj8ukh.jpg

 

Leaf11_zps15ocvcm5.jpg

 

Leaf%2012_zpswrgwp4ev.jpg

 

Leaf%201-2_zpsk0fawpwq.jpg

 

Donruss%201-1_zpsyriwtipp.jpg

 

Score%2011_zps15hzueaa.jpg

 

Score-1_zpsk1diufxk.jpg

 

Score%202-1_zpsoatarbxl.jpg

 

Pinnacle%201-1_zpskerthwxg.jpg

 

Pinnacle%201-4_zpsxjfpfhra.jpg

 

Pinnacle%201-3_zpsvdje7bmc.jpg

 

Pinnacle%201-2_zpsijggsyto.jpg

 

Pinnacle%202-1_zpsyrws7b0w.jpg

 

Pinnacle%202-2_zpsr9v4ovjw.jpg

 

UD%201-1_zpsq7egi4ht.jpg

 

UD%201-2_zpslv9fajt7.jpg

 

UD%201-3_zpsthxqa32j.jpg

 

Parkhurst%201-2_zpsvu7aebnt.jpg

 

Parkhurst%201-1_zpsd4gx3yob.jpg

 

Ultra%201-1_zpsyr3dv1my.jpg

 

Ultra%202-1_zps64wg7aoq.jpg

 

PowerPlay%201-1_zpsiu1w4bgz.jpg

 

PowerPlay%202-1_zps9wcefqa2.jpg

 

LeafSisu-juttu_zpslvgc1fw1.jpg

 

LeafSisu-mainos-1_zps2mse2x2a.jpg

 

16-Leaf-Fin-Ad_zpsmjorx0oc.jpg

 

16-Sisu-Fin-Ad_zpsnff7frzr.jpg

 

Sisu-mainos_zpskwfdmrki.jpg

 

Leaf-mainos_zps1ytv9ihr.jpg

 

LeafSisu-mainos-2_zpspz8pacml.jpg

 

KOKOELMAN HELMET :D

Kiinasta kun saa tilata mitä tahansa, niin hommasin "kokoelman kruunuksi" 1993 ja 1994 vuosien Stanley Cup sormukset... Nämä on niitä "Really Aitoja"

5ixwARk.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upea projekti kertakaikkiaan, iso kiitos että esittelit :) Paljon mielenkiintoista lueskeltavaa ja nähtävää. Varsinkin nuo Pinnaclen mainokset laittoi hymyilemään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi mukava tietää kuinka moni muu ykkösvaraus on korttifirman toimesta puettu naistenvaatteisiin mainostamista varten :-P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtavata! Samaan aikaan aloittaneena täytyy sanoa että paras postaus korttifriikeissä ikinä! :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä kanssa hatut jäälle. Todella hieno ja jopa mahdollisuuksien rajoissa oleva projekti käynnissä.

 

Jäätävää nostalgiaa.

 

-Pekka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upea postaus ja myös mainio kokoelman kohteen rajaus. Klassista tavaraa, yks kaikkien aikojen omia korttisuosikkejakin päässyt noihin kuviin: Ozolinshin UD, jossa Skriko taustapuolen kuvassa.

 

Tatu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meinaatko noita sarjoista kaikki promokortitkin keräillä? Entäs ajattelitko yhtään laajentaa myös Suomen/Euroopan sarjoihin?

 

Heikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paras topicci mitä olen lukenut ikinä. Kiitos infotiedosta mm. Score korttien suhteen. Kovasti olet löytänyt muutakin keräilyyn liittyvää tarinaa.

 

Iso kiitos.

 

t. Marko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nöyrimmät kiitokset palautteesta!!

 

Tuota Skriko hommaan en tiennytkään, valitsin kortin kun taustakuva on jäänyt hauskana mieleen. Taas oppi uutta :-P

 

Yritetään katsoa tämä ensin loppuun ja sitten laajennetaan esim. Classic setteihin ja tietenkin kotimainen 93/94 Sisu pitää joskus saada hyllyyn.

 

Jos promoilla meinaat Scoren ja Pinnaclen sample-kortteja, niin ne on kansioissa. Samojen sarjojen kuuden kortin yhtenäiset "sheet-kortit" on vielä hommaamatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös me avattu sitä 93-94 Stadium Clubin OPC (printed in USA) versiota Torontossa messuilla muutama vuosi sitten. Ainakin, jos Roger Johanssonin FDI kuuluu siihen 1-sarjaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas upea postaus. Itsellekin nuo kauden 1993-94 kortit ovat nostalgiasyistä lähinnä sydäntäni. Ja sen ajan kortit olivat hyvän näköisiäkin. Nätimpiä kuin nykyisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota Skriko hommaan en tiennytkään, valitsin kortin kun taustakuva on jäänyt hauskana mieleen. Taas oppi uutta :-P

 

Olin ihan varma, että se oli juuri siksi tuolla :) Tuo on täysin minun oma tulkintani kuvan henkilöstä. Ei se ainakaan Sandis ole missään tapauksessa ja näyttää kyllä mielestäni ihan täysin Lappeenrannan mieheltä.

 

Tatu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Johansson löytyy series 1. Muistatko erosiko boksi/pakat paljon tuosta Toppsin versiosta?

 

Skriko tulkinta on mahdollinen kun katsoin hockeydb:n kuvan, niin näyttää samalta ja hän pelasi Sharksissa 92/93.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kyllä muista erosivatko jotenkin. Ei varmaan ainakaan paljoa. Olisikohan mulla vielä tyhjä laatikko autotallissa. Täytyypä tarkastaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komea on kohde :)

 

Itse hankin juuri eilen sellaisen kivan kortin tuolta kaudelta kuin Sakicin OPC Stadium Club First Day Issue. Tuskin näkyy montaa liikkeellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

En ole tuollaisia nähnyt. Ainut promo mikä minulle on tullut vastaan on tuo isokokoinen Lemieuxin kortti, mitä on jaettu kauppiaille ja lehdistön edustajille vuotuisessa "keräilykortti konferensissa" heinäkuussa 1993 Chicagossa. Laitan tähän liitteeksi lehdistötiedotteen, mikä tuli promo kansion mukana.

 

L-PR-1_zpsqiwozfh4.jpg

 

L-PR-2_zpsurb5h1ak.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luo käyttäjätili tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Sinun täytyy olla jäsen voidaksesi kommentoida

Luo käyttäjätili

Luo käyttäjätili yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Vanha käyttäjä? Kirjaudu sisään tästä.

Kirjaudu sisään nyt

×