Hyppää sisältöön
Leksu

Postin toiminta ja kadonneet kortit

Recommended Posts

Kolmannen kerran reilun puolen vuoden sisään Posti onnistui hukkaamaan lähetykseni! Kaikki nämä kortit oli yksilöllisesti numeroituja, joten laitetaan tähän alkuun heti tarkka lista korteista jos sattuisi jossain tulemaan vastaan. Informoikaa jos näette näitä kortteja jossain, tietää ainakin, että ne ovat väärissä käsissä:

 

2016-17 Sereal Jokerit sarja:

 

Blue versiot:

Ryan Zapolski 49/50
Riku Helenius 17/50
Rasmus Rissanen 6/50
Topi Jaakola 50/50
Oliver Lauridsen 12/50
Petteri Wirtanen 47/50
Roope Talaja 4/50
Brian O'Neill 17/50
Tommi Huhtala 11/50
Michael Keränen 25/50
Hannu Virta 47/50
Chay Genoway Black Plate 1/1
Base 1/1:
Arturs Kulda 1/1
Kortit on postitettu 4.1.2017 Helsinkiin tämän foorumin käyttäjälle, mutta perille asti ne eivät koskaan menneet.
Ajattelin avata tämän topicin kun olen kuullut, että muidenkin käyttäjien posteja on viime aikoina kadonnut.
Esim tämmönen kortti on eräältä käyttäjältä kadonnut postissa:
2016-17 Sereal Suomi Legends Autograph Veli-Pekka Ketola 25/50
Tuosta omasta tapauksestani vielä, että tein siitä vahingonkorvausvaatimuksen postille ja siihen sain vastauksen, että mitään eivät korvaa. Vähän erikoista kun viime kesänä kadonneista kahdesta kuoresta sain kuitenkin niiden arvoa vastaavat korvaukset 25€ ja 40€ ilman mitään vääntöä. Toki näiden Jokerit korttien arvo oli aika reilusti isompi, mutta en ymmärrä miksi eivät korvanneet niistä mitään. Ilmeisesti Postilla ei ole mitään velvoitteita toimittaa postia perille kun eivät niitä korvaakaan.
Postilaissa on kuitenkin mm. nämä pykälät:
49 §
Postiyrityksen vastuu:
Postiyritys vastaa vahingosta, joka aiheutuu postin lähettäjälle tai saajalle lähetyksen viivästymisestä, katoamisesta tai vahingoittumisesta.
Jos lähetys on viivästynyt, oikeus korvaukseen on lähettäjällä tai vastaanottajalla, joka on kärsinyt vahingon viivästyksestä.
Jos lähetys on kadonnut, oikeus korvaukseen on lähettäjällä.
54 §
Postiyrityksen velvollisuus toimittaa lähetys vastaanottajalle ja perillesaamattomien lähetysten käsittely:
Postiyrityksellä on velvollisuus toimittaa kirjelähetys tai postipaketti lähetykseen merkittyyn osoitteeseen.

 

 

 

 

Monet sähköpostit tuli vaihdettua Postin asiakaspalvelun kanssa, mutta mitään yksiselitteistä vastausta en saanut siihen millä perusteella he korvaavat kadonneita lähetyksiä.

 

Lopulta sain vielä puhelun, jossa ei selvinnyt sen enempää kun kyselin mm. että mikä on se lähetyksen arvo, jonka ylittyessä pitäisi lähettää kirjattuna saadakseen korvaus katoamisesta.

 

 

Tässä vielä poiminta kielteisestä korvauspäätöksestä:

 

"Emme hyväksy esittämäänne korvausvaatimusta lähetyksen katoamisesta, koska kirjeen lähettämistä,
kuljettamista ja jakelua ei voida yksilöllisesti seurata tai todeta.
Näin ollen tapauksessa ei ole osoitettu, että vahinko olisi aiheutunut lähetyksen ollessa Postin vastuulla."
Tähänkin asiaan tiedustelin, että pitäisikö minun videokuvata jokainen Postin laatikkoon jättämäni kuori, että olisi sitten ainakin todisteita, että ovat Postin vastuulla. :D Tähän vastattiin puhelimessa, että ei tarvitse kuvata, mutta muuta vastausta en saanut tuohon Postin perusteluun. En minä ainakaan muuta tapaa keksi todistaa, että olen kuoret Postin laatikkoon jättänyt kuin selkeä videopätkä kuoren tiputtamisesta. :D
Lopulta lupasivat lähettää minulle hyvitystä postimerkkeinä. Noh, sieltä tuli sitten 25 postimerkkiä, eli 30€ arvosta. Aika naurettava korvaus 135€ arvoisen kuoren katoamisesta.
Kokemuksia ja kommentteja saa laittaa ketjuun. Ja tosiaan tarkkailkaa jos noita kadonneita kortteja näkyy esim Huutonetissä, Ebayssä tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun lähettää kirjattuna / seurannalla, niin sitten voit esittää vaatimuksia. Tosin eivät ne sittenkään korvaa mitään. Olen hämmästynyt, että olet saanut korvauksia jo pariin kertaan aikaisemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 kpl hävinnyt ja muutamassa kirjeessä aivan tautisen pitkä aika että mennyt perille, kyseessä on siis useampi kk ennenkuin oli löytänyt perille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 - 4 korttia jäänyt rapakon takaa tulematta. Hinta niissä ollut 10 - 40 e.

Pari kertaa ollut nappulakengän jäljet kuoressa päätyen /10 tehtyyn korttiin. Pari kertaa kuori repeytynyt. Joskus vieraalla kielellä ollut pahoittelut, että näin päässyt käymään ja joskus taas ei. Kerran oli kortit hauskasti vessapaperilla vuorattu. Kortit tulivat kuitenkin priimana perille vielä ihan normikirjeessä :)

 

Kotimaan posti tullut toistaiseksi 100%.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla on käynyt kai hyvä tuuri kun ei ole suomen postissa hävinnyt koskaan mitään.

2 kertaa on viipynyt kyllä luvattoman kauan 1-2 viikkoa.

Kerran paketti oli postissa odottamassa mutta sitä ei kirjattu koneelle, jolloin se löytyi vasta kun käytiin hylly läpi sukunimen perusteella.

Ainoa maksettu kortti joka jäi saamatta oli henkilöltä joka jätti kaikki kaupat kesken ja lopetti friikkitoimintansa.

 

ebaysta ulkomailta on kyllä 6 kertaa kadonnut kortti mutta niistä onkin paljon helpompi saada korvaus

osa noista ei varmaan edes postittanut niitä kortteja koskaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä on vain kerran jäänyt kortti saapumatta. Oli suhteellisen vähäarvoinen, mutta hankalasti löydettävä kortti kyseessä. Epäilen vahvasti, että lähettäjä oli kirjoittanut asunnon numeron pikkusen huolimattomasti ja katoaminen johtui siitä.

 

Kerran on minunkin lähettämäni kirje hävinnyt. Onneksi varas oli tullut omantunnon tuskiin ja palauttanut kirjeen puoli vuotta myöhemmin avaamattomana autooni istuimen väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei yhtäkkiä tule mieleen että Suomen posti olisi hukannut, tällä hetkellä on kyllä yksi paketti saapumatta, myyjä kertoo kyllä lähettäneensä, mutta ei muistanut tulostaa tositetta. Lupasi kysellä postista ?!

 

Yksi Armian kortti oli hävyttömän kauan postin kuljetettavana, tuli kuitenkin perille useamman viikon seikkailun jälkeen.

Kuori oli ulkoisesti pahan näköinen, mutta kortti kunnossa.

Se on nyt toisella reissullaan Cardsetillä käymässä, katsotaan löytääkö takaisin kotiin, laitoin sille kyllä matkaseuraa aika paljon, että jos ne yhdessä osaisivat takaisin perille !

 

Ebaystä on pari lähetystä jäänyt saamatta, yhden kohdalla veikkaan että ei edes lähetetty, kun sain halvalla 5 tehdyn Sakun, veikkaan että myyjä odotti huomattavasti parempaa hintaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhtäkään ei ole hukkunut, joskin yksi kortti oli, ainakin myyjän mukaan, matkalla useamman viikon ihan Suomen sisällä. Mutta kortti saapui lopulta, joten ei siinä mitään.

 

Ootteko muut huomanneet muutosta kirjeiden leimaamiskäytännössä? Vielä joku aika sitten tuntuivat olevan lähes järjestäen leimattuja merkin kohdalta, viime aikoina hyvä jos joka kolmannessa on ollut leima. Sattumaa vai ihan tarkoitettu muutos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhtäkään ei ole hukkunut, joskin yksi kortti oli, ainakin myyjän mukaan, matkalla useamman viikon ihan Suomen sisällä. Mutta kortti saapui lopulta, joten ei siinä mitään.

 

Ootteko muut huomanneet muutosta kirjeiden leimaamiskäytännössä? Vielä joku aika sitten tuntuivat olevan lähes järjestäen leimattuja merkin kohdalta, viime aikoina hyvä jos joka kolmannessa on ollut leima. Sattumaa vai ihan tarkoitettu muutos?

Olen huomannut saman. Vaimo on ottanut merkit talteen ja postittanut niillä uudestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerran, vuosia sitten, on yksi kuori jäänyt tulematta. Sinällään harmitusta herättävä case, että oli aika kallis lähetys kyseessä, enkä nuorena räkänokkana oikein osannut vaatia lähettäjää selvittämään Postin kanssa, mihin kuori on kadonnut tms. Sen jälkeen on homma Postin kanssa toimineet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelisin kyllä kovasti että nykyään kannattaa tuollaiset yli 100 euron lähetykset lähettää kirjattuna. Itseltäni on vuosien varrella useista tuhansista lähetyksistä hävinnyt vain ihan pari kappaletta ja nekin ovat olleet hiukan kyseenalaisi myyjiä silloin. Jos itseltäni tuollainen kirjaamaton lähetys joskus hukkuu niin nielen kyllä sellaisessa kohdin "tappion" ihan itsekseni, mutta jos kyseessä olisi (ei ole koskaan tapahtunut) kirjattu lähetys niin sitten kyllä kokisin olevani oikeutettu korvaukseen.

 

Jos ja kun muuten noita lähetyksiä joka tapauksessa hukkuu niin koetteko että "tappio" pitäisi olla lähettäjän, vastaanottajan vaiko jotenkin jaettu? Tässä Timon tapauksessakin on kyseessä varmasti kaksi täydellisesti luotettavaa osapuolta ollut kyseessä, joten olisi kiva kuulla millaiseen ratkaisuun keskenänne päädyitte.

 

Heikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen keräilyurani aikana kaksi kertaa halunnut kortit kirjattuna Suomesta kun on ollut isompi (yli 500e) kauppa.

 

Oikeampi tapahan olisi tietenkin ottaa lähetys postivakuutettuna. Mutta ajattelin, että kirjattu kirje on kuitenkin halvempi ja saahan siitä sen reilu 300 erkkiä, jos posti hävittää. Eikä tartte sitten ainakaan miettiä että kummanko vastuulle asia kuuluu.

 

Itse ajattelisin, että riski kuuluisi enempi ostajalle. Ostajahan voi halutessaan noutaa kortin tai maksaa toimituksen postivakuutettuna. Tai sitten ottaa riskin ja säästää ja maksaa vain tavallisen postimaksun niin kuin yleensä tehdään kun kortteja ostetaan.

 

Itselläni kyllä maha kestää ottaa vielä parin sadankin euron kaupat Suomessa ilman kirjausta silloin kun vastapuoli on luotettavaksi tunnettu. Joku päivä jää ehkä parin satasen lähetys matkalle, mutta pitkässä juoksussa olen säästänyt sen postikuluissa moneen kertaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari kertaa on käynnyt niin että posti on onnistunut tuhoamaan muutaman kuvan! Kyllä tuo on totta joku korvaus pitäisi saada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kotimaan postin kanssa on itellä käynyt kyllä tuuri. Hukattuja paketteja on pyöreä 0 ja kaksi! kertaa ovat jopa toimittaneet pakettini perille vaikka itse unohdin postimerkin.

 

Ulkomailta on jokunen jäänyt saapumatta, mutta näiden kohdalla en tiedä onko vika kuljetuksessa vai myyjässä. Eniten harmittaa kun eBaysta osui halpishalpis-breikistä kova Ovechkinin nimmari joka ei koskaan löytänyt perille. Kun asiaa aloin selvittelemään oli kyseinen myyjä kadonnut eBaysta ikuisiksi ajoiksi ja mitään ei tehtävissä, sinänsä outo case että aiemminkin saman myyjän breikkejä olin testaillut ja aina oli ollut asiallista toimintaa tuohon saakka.

 

Kovin usein nuo ulkomailta tulematta jäävät kortit ovat kyllä niitä löytöjä kun on tullut eBaysta tai muualta joku selvästi alahintaan huudettu/ostettu kortti osuneeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole ku pari pientä kuorta hävinnyt korteissa mutta kerran hävisi kaverin lähettämä muuta sälää n100€ arvoinen kuori mikä oli kirjattuna laitettu tulemaa ja lähettäjä oli jopa ottanut kuvan seurantalistasta kun se pyöri Rovaniemellä (piti tulla helsingistä jyväskylään) pari viikkoo se pyöri Rovaniemen suunnalla eri toimipisteissä ja hävisi yhtäkkiä postin seurannasta ja uskalsivat vielä väittää että kyseistä lähetystä/koodia ei ole edes ollut mutta hiljenivät kun kaveri laittoi kuvan heille minkä oli ottanut kirjeen harhailusta postin sivuilta.

 

Eivät osanneet sitten selittää mihin oli hävinnyt ja kuka oli poistanut sen seurannasta (siis kukaan ei ollut sitä hakenut mistään toimipisteestä) täydet kumpikin tais saa saada Postimerkkejä ja kuoria n 70e edestä silloin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itellä on myös kaksi kuukautta kestänyt Canadasta paketin tulo (ilmeisesti???) paikallisen lakon aiheuttaman ruuhkan vuoksi. Myyjä jolta pakettia odotan on luotettava kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi. Hifk Promo hukassa.On lähetetty kuulemma 3.12 mutta Turkuun ei ole ilmestynyt. Onko joku nähnyt ko korttia.Muistaakseni Huutonetissä myytiin tämä tuotos. Kimmo

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 tuntia sitten, kimmosuo sanoi:

Moi. Hifk Promo hukassa.On lähetetty kuulemma 3.12 mutta Turkuun ei ole ilmestynyt. Onko joku nähnyt ko korttia.Muistaakseni Huutonetissä myytiin tämä tuotos. Kimmo

No ei kai sen Turkuun pitänytkään ilmestyä vaan Vantaalle Myyraksen Leppätielle.😛

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vieras
Vastaa tähän aiheeseen...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Et voi liittää kuvia suoraan. Lataa tai lisää kuva www-sivulta.

Lataa...

×
×
  • Create New...