Vuosi 2018 alkaa olemaan lopuillaan. Minulla on osa-aikaisen työni ansiosta ollut vähän isompi budjetti keräilyyn käytettävissä.
Käyn kolmena päivänä viikossa vanhusten kotipalvelua tekemässä parityöskentelynä. Tämä kai jatkuu vielä ensivuoden ajan.
Lätkäkorttien osalta kerron enemmän koko kokoelmani koko -osastolla vuoden lopussa mutta mainitaan että Flyers mokkeja on nyt yli tuhat erilaista.
Non-sportin puolella nimmarikeräily on jakautunut neljään osastoon. Game of thron
Vuosi ei ole vielä aivan lopussa mutta laitan nyt tässä vaiheessa päivitystä millaista tämä vuosi on ollut. Vuosi sitten laajensin keräyskohteitani korttien ulkopuolelle tai palasin vanhoihin kohteisiin uudella tarmolla. Tämän vuoden aikana olen saanut tarkempia tilastoja moneen kohteeseen. Mukava nähdä tarkka prosenttiosuus kohteesta. Lätkäkorteissa pääkohdettani Toskalaa on saapunut huimat 11 uutta korttia tämän vuoden sisällä. Edellisen neljän vuoden aikana kun löysin vain 17 korttia yhteen
Tänä vuonna keräilymaailmassani on ollut muutakin kuin lätkäkortteja nimmareita. 10v sitten aloitettu postikortien keräily sai nyt jatkoa kun keskityin vanhoihin possukortteihin. 50-lukua ja sitä vanhempaa ja varsinkin vähän tunnetumpia wikipediassa olevia kuvittajia. 13 tällaista kuvittajaa on nyt kokoelmassani. eniten löytyy 15kpl arnold tilgmannia joka tunnetaan paletti yhtiön perustajana ja sisuaskin suunnittelijana. vanhin possukorttini on vuodelta 1893. kokoelmassa on melkein 100 possua t
Innostuin blogeista mutten jaksa alkaa omaa sellaista perustamaan ainakaan nyt heti, niin kirjoitan tämän artikkelin tänne sitten. Mulla on monenlaista keräilykamaa ja voisin tässä esitellä mitä kaikkea löytyy. Lätkäkorttikokoelmani löytyy numeroina "koko kokoelmani koko" -osiosta ja päivittyy aina vuoden lopussa. Kohteita on kymmeniä, joista isoin on 1350 pelaajan RC-kokoelma. Montreal-mailoilla pelanneiden pelaajien kokoelma lienee ainoa maailmassa. Toskalassa ja trophykorteissa olen ainakin
Lukuisista keräyskohteistani mielenkiintoisin taitaa olla Montreal-mailat.
Syy tämän keräilyn aloittamiseen oli Montrealin tehtaan sijainti Padasjoella, mistä olen kotoisin.
Martin Biron oli ensimmäinen, jonka kortteja aloin hankkimaan mailan perusteella ja tällä hetkellä kohteena on 28 pelaajaa pohjois-amerikan sarjoista. Suomalaisista maalivahdeista en kelpuuta kuin Karri Rämön ja Jussi Markkasen mutta muuten kaikki kelpaa. Takko, Toskala ja Teppo Numminen on keräyksessä muutenkin, joten
Tässä artikkelissa pohdiskelen sitä miten keräilyhenkisyys näkyy muuten elämässäni.
Ei riitä että luen hyvän kirjan. Mielellään sen haluaa myös hyllyynsä. Vaikken välttämättä sitä uudestaan lue ehkä koskaan. Tai jos luen niin voisihan sen kirjastosta lainata silloinkin.
Jotenkin se vaan on kiva nähdä omat suosikit siistissä rivissä. Voi sitten vaikka lainata kaverille, jos ei muuta hyötyä ole.
dvd-kokoelman kerääminen on selvästi järkevämpää vaikka kyllä sekin on paljolti keräilyä keräi
Ajattelin perustaa tällaisen blogin jossa pohdiskelen keräilyyn liittyviä aiheita.
Ensin voisi miettiä miksi yleensä ihminen kerää asioita.
Nostalgiaa. Muistoja elämän varrelta. Voi ottaa talteen vaikka pääsylippuja tärkeisiin tapahtumiin.
Lapsuuden kultaisia muistoja. Sarjakuvia, urheilusankareita.
Itse olen huomannut, että lätkäkorttien kohteeni eivät ole kovinkaan tärkeitä nykyään. En ole intohimoinen lätkäfani. Suurin osa kohteistani on lapsuuden ja nuoruuden sankareitani.
Kun val