Vuoden ajalta keräilykuulumisia
Vuosi 2018 alkaa olemaan lopuillaan. Minulla on osa-aikaisen työni ansiosta ollut vähän isompi budjetti keräilyyn käytettävissä.
Käyn kolmena päivänä viikossa vanhusten kotipalvelua tekemässä parityöskentelynä. Tämä kai jatkuu vielä ensivuoden ajan.
Lätkäkorttien osalta kerron enemmän koko kokoelmani koko -osastolla vuoden lopussa mutta mainitaan että Flyers mokkeja on nyt yli tuhat erilaista.
Non-sportin puolella nimmarikeräily on jakautunut neljään osastoon. Game of thrones, walking dead, pop century ja sitten noin 10 kpl muuta sekalaista.
Uusia projekteja on ollut ainakin taikaviitat. Keräsin ensin taskukirjoista semmoset missä taikaviitta on nimessä ja kannessa.
Sitten tein listan vuoteen 1989 asti piirretyistä taikaviitta sarjiksista ja hankin melkein kaikki Suomessa julkaistut sellaiset.
Pari Roope-setä lehteä vain jäi löytymättä.
Tuota uudempi tuotanto ei oikein kiehdo tyyliltään.
Majakka keräilyyn on muutama postikortti löytynyt lisää ja yksi puhelukortti.
Lisäksi ostin lasten kokoa olevan paidan jossa oli kuuluisia vanhoja majakoita. Muutama näistä puuttui kokoelmastani muuten.
Harvinainen pelikorttipakka löytyi myös missä noin 40 majakkaa kuvissa.
Filateliaa tai postikortteja on nyt 26 kotimaisesta majakasta ja kaikki kohteet mukaan lukien 48 majakasta on jotain kuvallista.
C-kasettien osalta tarjonta on lisääntynyt selvästi joten olen saanut hankittua hurjan määrän. Eri artisteja kokoelmassani on lähes 350kpl.
Myös hinnat ovat paikoin todella korkealla. Kilpailu on kovaa kiinnostavimmista. Aiemmin en 90 lukua arvostanut mutta nykyään sitäkin rohmuan.
Silloin jo ostettiin niin paljon cd-levyjä että kasetit siltä ajalta ovat harvinaisempia. Varsinkin joltain esiintyjältä joka oli pienemmän piirin suosiossa.
Olen rajannut vuoteen 1999 asti etten sitä uudempia osta. Ne ovat harvinaisia siksi että ovat niin uusia, eivät siksi että olisivat niin vanhoja.
20 artistilta olen saanut kolmelta eri vuosikymmeneltä tuotantoa vaikka muuten riittää enimmäkseen vain yksi kasetti artistia kohden.
Joiltakin olen kyllä kerännyt koko tuotannon tai kiinnostavimman ostan siitä. Esim Iron Maidenilta omistan 10 ekaa studioalbumia ja 2 kokoelmaa.
Olen myös yrittänyt hankkia albumeja joita on myyty +20miljoonaa kappaletta. Melkein 40 näitä on jo koossa.
Tietämykseni musiikista on laajentunut paljon kun on tullut myyntiin kaikenlaista mistä en ennen ole kuullut.
Noin 15 euroa on ollut maksimi mitä maksan kasetista. Esim Stonen ekoissa kaseteissa tämä ei ole ollut riittävän iso tarjous vielä.
Jotkut himotuimmat menee parin kympin hinnoilla mutta kyllä jotain saa parillakin eurolla.
Ysärin eurodancea saa aika helposti hankittua kun kukaan muu ei tunnu sitä haluavan. Ostan aina kun on myynnissä.
Olen oppinut jäljittämään minkä ikäinen painos kasetti on todellisuudessa. Sitä on välillä tosi vaikea selvittää.
Vuodelta 1970 minulla on esim Beatlesin viimeinen studioalbumi suomen painoksena ja Black Sabbathin eka albumi ranskan painoksena.
Carl Barksin ankoissa puutteita on noin 10kpl. Näitä löytyy kolmesta kotimaisesta julkaisusta ja loppu on ulkomaisissa.
Wikipedian listan mukaan Barksin sarjakuvatuotantoa on 744 kappaletta julkaistu joten aika hyvät prosentit mulla.
Kolikoissa ostin kaikki puuttuvat kotimaiset erikoiskakkoset eli kahden euron kolikot joissa on toisella puolella jokin muuttuva kuva-aihe.
Kaikkea en ole kierrosta löytänyt niin ostin loput. Kierrosta minulla on reilusti yli 400 erilaista euromaiden kolikkoa otettu talteen.
Pienin lyöntimäärä näistä on uudehko 200 000 kappaleen kotimainen kolikko. Uusi 2018 vuoden 2 euronen saattaa olla harvinaisempi. En vielä tiedä lyöntimäärää.
Possuaiheisten vanhojen postikorttien keräilyssä ei kovin montaa uutta ole löytynyt kun keskityn kuuluisimpiin kuvittajiin joilla on oma wikipedian artikkeli.
76kpl possukortteja mulla on näiltä kuvittajilta ja kallein maksoi kympin eli aika halpoja ovat.
Jotain harvinaisia yksittäisiä kohteita olen huomannut joiden arvoa en aiemmin tiennyt. Hero Quest lautapeli 90 luvun alusta on Suomen kalleimpia lautapelejä.
Minun kappaleessani arvoa laskee se että figuurit on maalattu itse paremman näköiseksi ja ainakin yhdeltä ukkelilta on miekka katkennut.
Alkuperäisessä kunnossaan tämä on noin 100-150 euron paketti.
Amerikkalaisen Barks sarjan mukana tulleita keräilykortteja minulla on aika paljon. Yksi sarjoista on täysi 52 kortin kokonaisuus. Tälle on ebayssa ollut pyyntihinta 400 taalaa.
Todellista arvoa että paljonko joku olisi valmis maksamaan, on vaikea arvioida. Yksittäin näitä olen saanut parin euron kappalehinnalla osteltua niitä muutamia mitä olen myynnissä nähnyt.
Postimerkkejä suomesta vuosilta 1930-1995 puuttuu alle sata, että siinä olisi yksi projekti jos jostain ne hankkisin. Hinnat tuntuu olevan tosi alhaalla nykyään.
No, tässäpä tärkeimmät kuulumiset näiltä keräilyni muilta alueilta. Perinteistä lätkäkorttien keräilyä jatkan myös.
1 Comment
Recommended Comments