Jump to content

Cardset vs. SeReal


tpsrules
 Share

Recommended Posts

Otetaan tällainen keskusteluavaus ja käydään mielellään keskustelua rakentavissa merkeissä.

 

Ja alkuun vielä selväksi, että itse en ole erityisemmin kummankaan puolella tai vastaan jos tässä nyt siis jotain vastakkainasettelua tai jotain puolia pitää hakea. Eikä kyseessä ole missään nimessä mikään SeRealin toimeksiannosta tehty keskustelunavaus.

 

Kyseessä on siis lähinnä siitä että mitä mahdollisuuksia, uhkia, riskejä, haasteita yms. olisi skenaariossa että SeReal alkaisi Cardsetin ohella tai sijasta tuottamaan SM-liigan kortteja. Mielestäni ei ole tarpeen mitään korttien tekemiseen liittyviä oikeuksia tässä alkaa pohtimaan vaan keskitytään ihan keräilijöihin/keräilyyn ja jossain määrin jälleenmyyntiin/myyjiin.

 

Itse näkisin että missään nimessä ei ole sijaa kahdelle kuin korkeintaan niin että toinen tekisi massasarjan ja toinen sitten jonkun tosi rajallisen luksussarjan. Luultavimmin tuossakin skenaariossa jotkut valitsisivat keräävänsä/ostavansa joten ei välttämättä ihan kestävä ratkaisu.

 

Itseäni ei ole Cardsetin sarjojen pelaajavalinnoissa koskaan häirinnyt se että pelaajat ovat jo kauan aikaakin sitten kerenneet joukkuetta vaihtamaan. Ainoastaan se on itseäni ajoittain häirinnyt että nimmareissa pitää samoja nimiä pyörittää useaan kertaa kun voisi mieluummin jostain uusista pelaajistakin puskea nimmareita. Kiitosta toki siitä että nimmareihin on saatu aina hienosta suurimmat tähtipelaajat sekä myös nuoret supertulokkaat.

 

Laadussa mentäisiin kerta heitolla muutama valovuosi eteenpäin SeRealin myötä ihan varmasti.

 

Vaikka Cardsetin tavarakaan ei ole ihan täydellisesti sopinut irtopussimyyntiin niin ainakin nykyisellään SeRealin tavara soveltuu moiseen vielä selkeäsi heikommin kun herkkupussit saa poimittua laatikosta 100% varmuudella hetkessä.

 

Moneen kertaan on kuitenkin tullut pienessä mielessäni itsekseni mietittyä miten sitä itse suhtautuisi mahdolliseen muutoksen ja välillä olen ollut vahvasti sitä mieltä että siinä kohdin tulisi itselleni hyvä kohta lopettaa uusien sarjojen kerääminen tai sitten taas välillä ajatuksena olisi lähteä vahvatikin muuttumaan.

 

Heikki

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hyvä avaus Heikki

 

Mielestäni aika kattavasti esitetty asia.

Itse olen sitä mieltä , että vaihtoehtoja pitäisi saada tuoda esille ja sitten harrastajat itse valitsevat itselleen mieluisan tuotteen.

Minulle useamman tuottajan tuotteen ( Cardset + muut ) tarjoajat toisivat helpon ratkaisun , lopettaisin keräilyn.

Useamman sarjan keräämien olisi aika haastavaa , nytkin Cardsetin mastersetissä aikamoinen työ .

Lopettaminen on jo muutenkin pikkuhiljaa asia kypsynyt mielessä.

 

BIER

Link to comment
Share on other sites

Kaikki mitä SeReal on suoltanut ei ole omaa silmää mielyttänyt, mutta sitten suomalaisen yrittäjän mukana tuli ulos Leijonat sarja. Se on eniten omaa silmää mielyttänyt Suomi kiekkoon liittyvä sarja kautta aikain. Jos SeReal tulisi Suomen markkinoille ja nappaisi lisenssin niin mielellään tällä "leijona" konseptilla (esim. liiga legendojen nimmareita, mailaa, paitaa, kirjainta, ym.) ja vahvoilla suomalaisilla taustavoimilla. Noita Suomi taustavoimia Serealille blokkaamaan pois virhe keskustelu joka alkaa aina, kun uusi Cardset sarja ilmestyy ja tuomaan kuluttaja näkökulmaa (jonkin mikä toimii Venäjällä, ei välttämättä toimi täälä).

 

Heikin tavoin en usko, että rinnakkaiselo olisi kummallekaan yhtiölle hyväksi, mutta olisi se hienoa pari vuotta nähdä mitä SeReal saisi aikaiseksi. Ei se pudotus nykyisestä voi kovin korkea olla...

Link to comment
Share on other sites

Kai sen voisi siten tiivistää, että yhdestäkään max. yhden nimmarin/paidan laatikosta en maksa edes viittäkymppiä. Jos noita parempia kortteja olisi boksissa enemmän, olisin valmis myös maksamaan enemmän, ja luultavasti ostaisinkin tuotetta. Nykytilanne, jossa laatikosta jää käteen puolen metrin pino peruskortteja (joissa saattaa ihan hyvin olla vaikka useampia 7-8 kertaisia tuplia), käytännössä arvottomia pikkuerkkareita ja keskimäärin se yksi "herkku" jonka jälleenmyyntiarvo on varmaan keskimäärin siellä 20 euron tuntumassa, on täysin kannattamatonta avata yhtäkään laatikkoa. Kahden laatikon hinnalla alkaa saada jo niitä ihan sarjan parhaitakin kortteja, eli ostelen sitten jälkimarkkinoilta ne, mitä itse tarvitsen. Tapparan kohdallakin se toimii paremmin niin, vaikka kortit ovatkin keskimääräistä selvästi kalliimpia.

Link to comment
Share on other sites

Ensimmäinen ajatus näin joukkuekerääjäkään olisi, että ihan hyvä juttu. Mutta kun katselin esimerkiksi tuota KHL 2017 9th season collectionin checklistiä, niin onpa laaja sarja. Kaikista peruskorteista ei ole parallel versioita, mutta äkkiseltään laskien ainakin 200 pelaajasta on 6 eri värivariaatiota perusversion lisäksi. Kukahan noita master settejä viitsii kerätä pidemmän päälle? 10 vuotta kun noita kerää, niin on kerättävänä pelkästään yli 12000 erilaista parallelia. Varmaanhan, jos Serealin Liiga sarja olisi tuon tapainen, niin alkuun ehkä 60e boxista saisi hyvinkin vastinetta rahoilleen, kun innokkaimmat pelaaja ja joukkuekeräilijät ostaisivat haluamansa kortit. Pidemmän päälle suurelle osalle noista paralleleista ei kuitenkaan enää löytyisi ottajaa ainakaan vähänkään parempaan hintaan. Ehkä itse tyytyisin keräämään vain suosikkijoukkueeni peruskortit, jos sarja olisi tuollainen. Yhdestä pelaajasta saattaisin ottaa parallelit.

 

Itse olen tykännyt Serealin korttien visuaalisesta ilmeestä. Samaa mieltä olen Heikin kanssa, ettei sarja nykymuodossaan oikein sovellu irtopussimyyntiin. Minä kuitenkin olisin tyytyväinen, jos Serealilta saataisiin hobby tyylinen laatikoissa tai isommissa erissä myytävä aktiivi keräilypiireille pääosin suunnattu sarja Cardsetin jatkaessa nykykonseptilla sen rinnalla.

Link to comment
Share on other sites

Hyviä kirjoituksia ja ajatuksia! Jos itsekin raapustaisi omia fiiliksiä...

 

Ydinongelmana näkisin että niin kauan kuin Cardsetillä on monopoli, ei kehitystä kuluttajan näkökulmasta ole näkyvissä. Sarjasta toiseen toistuvat virheet, korttien vaihteleva laatu, sekoitussuhteet, "asiakaspalvelu/viestintä" ja kaikki muutkin tutut riesat pysyvät vakiona. Haastaja ja kilpailu pakottaisi kehittymään jos meinaa pärjätä.

 

Tykkäsin kovasti Leijonat 2016 -sarjasta ja se kyllä muutti ennakkoluuloni SeRealin tuotoksista. Premium-henkinen Leijonat-sarjan antia mukaileva Liiga-rinnakkaissarja kyllä houkuttelisi, jos 50-60e boksihinnalla olisi samanlaista antia odotettavissa mitä Leijonat-boksista tuli. Kahta 500+ korttia laajuista sarjaa en kaipaa, mutta näkisin omaan keräilyyni ihan sopivaksi Peruskaura-Retail/Cardset + Hobby-Premium/Haastaja tyylisen yhdistelmän.

 

Premium-sarja olisi kyllä sitten käytännössä pakostikin bokseina ostettava, mikä karsii kyllä potentiaalista kohderyhmää rankasti. Lehtipisteen keräilykorttitarjonta on nykyisellään jo melko runsas ja hyllytila kortilla, joten sinne Liiga-haastajalla tuskin on helposti saumaa. Eikä omasta mielestä kannattaisi yrittääkään, jos nytkin Cardsetin pussin 2,5e hinnasta tyyliin puolet menee Lehtipisteelle niin pussin hinnaksi tulee äkkiä liikaa. Plus tuo "herkkujen" kätkeminen on oma haasteensa irtopussimyyntiin, decoy-pahvilla kikkailu tai redemption-kortit pussiin taitaa olla optiot.

Link to comment
Share on other sites

Nykymuotoisessa tilanteessa, jolloin Cardsetiä myydään lehtipisteen kautta pieninä erinä on tavallaan näin keräilijöiden kannalta se huono puoli, että jakelukanava on tarpeettoman kallis, kun Lehtipisteen on saatava proviisionsa ja katettava markkinoinnin ym. kustannuksensa. Näin yhtä joukkuetta keräävälle tilanne on kuitenkin ihan siedettävä, kun ei yhden joukkueen pelaajien kortit vuodessa yhdestä liiga sarjasta kovinkaan paljoa absoluuttisesti maksa. Tilanne on tavallaan joukkuekerääjän osalta vielä helpottunut liigan laajentumisen myötä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Heikki keskustelun aloittamisesta ja toiveista parantaa asioita suomalaisen keräilyn kannalta. Voin itse lisätä keskusteluun meidän (Serealin ja minun) näkökantojamme asiasta, sillä kuten varmasti uskotte, asia on joskus ollut Serealin kanssa esillä että tarjoutuisimme tekemään liigapelaajista korttisarjaa. Muutama fakta, joista useampi on taloudellisesti "hankala", kuitenkin on ainakin toistaiseksi tämän asian laittanut jäihin.

 

1) Liiga tekee sopparin 5 vuoden ajanjaksolle, joka tietysti on hyvä asia sille yritykselle jolla soppari on. Tuona aikana on kuitenkin turha tarjota omaa tuotettaan heille.

 

2) Suomalaista sarjaa varten tarvitsisimme valokuvia pelaajista. Koska liiga ei ylläpidä omaa kuvapankkia, vaihtoehdot on joko ostaa kuvat paikallisilta kuvaajilta tai palkata kuvaaja tekemään se. Erittäin kallista touhua. Cardsetilla oma kuvaaja, joka on ymmärtääkseni myös osakkaana yrityksessä joten heillä kuvat tulee "omasta takaa" ja voivat hinnoitella kuvaajan palkkion kohtuulliseksi.

 

3) Me haluamme valmistaa laadukkaita settejä ja valmistuksen yhteydessä olemme kuunnelleet paljon mielipiteitä keräilijöiden joukosta. Siksi esimerkiksi Venäjälle suuntautuvat sarjat ovat hyvin erilaisia verrattuna Suomen markkinoille tuomille sarjoillemme. Venäläiset haluavat vieläkin tarroja sekä settejä jossa saa paljon peruskortteja, mutta eivät halua paita-, maila- tms. kortteja joten sarjoissa joista myydään 95% Venäjän markkinoille ei näitä näy niin paljoa. Haluavat toisaalta niitä, mutta eivät saisi maksaa enempää kuin peruskorttisarjat. Teemme siis eri markkinoille erityyppisiä tuotteita

 

4) Jakelu Suomessa on ongelmallista. Täällä on Rautakirja tai sitten Kesko tai S-Ryhmä. Hinta on selkeä. Euro per pussi + alv (yht 1,24 €) menisi jakelijalle ja kaikki myymättömät haluavat palauttaa ilman kuluja. Tällaisen hinnan maksaminen samalla kun kuitenkin valmistajalla on tarkoitus myös tehdä sarjoilla taloudellista tulosta aiheuttaa sen, että tehdään isoja painosmääriä jossa erikoiskorttien määrä on hyvin rajoitettu kuten Cardset fiksusti nyt taloudelliselta kannalta toimiikin.

 

5) Keräilijöiden määrä on Suomessa rajallinen. Paluuta 90-luvulle ei tule vaikka ainakin kaikki sen aikaiset kauppiaat sitä toivoisivat. Nyt on niin paljon muutakin markkinoilla viemässä nuorten ja lasten huomiota niin ei meitä keräilyyn innostuneita

enää kasva puissa samalla tavalla kuin omassa nuoruudessamme. Tämä rajoittaa settien valmistusmäärää, sillä kuitenkin jokainen valmistettu pussi halutaan saada kaupaksi. Suomi-sarjan kohdalla huomasimme tämän erittäin hyvin sillä valmistimme sitä tuplasti sen mitä Jokereiden settiä, mutta lopputuloksena oli että se ei myynyt kyllä yhtään sen enempää kuin yksi sarja Jokereita.Itse olin useammassa maajoukkueen tapahtumassa myymässä kortteja ja sen sijaan että lapset olisivat hakeneet pusseja toiveenaan saada Ahon tai Laineen kortteja, isät ostelivat niitä pussin kaksi, sillä halusivat muistella omassa nuoruudessaan koettua harrastusta. Tämä oli meillekkin hieman yllätys. Ilman aktiivisia friikkien jäseniä ja muutamia "hard core" -keräilijöitä ja paria kauppiasta, sarja olisi ollut taloudellinen floppi. Nyt saimme siitä juuri omamme pois, sillä potista maksoimme valmistuskustannusten lisäksi komissiot jääkiekkoliitolle sekä pelaajayhdistykselle.

 

6) Tuotteemme ei ole sopiva kioskimyyntiin. Se on harkittu valinta. Haluamme että laatikoistamme saa rahoilleen vastinetta ja se tulee erkkareista, mailakorteista, paidan paloista yms. Näiden piilottaminen pusseihin niin, että valikoiminen setin joukosta olisi mahdotonta on erittäin haastavaa. Mailakortti ja paitakortti tai vaikkapa patch painaa eri verran palasen koosta riippuen. Tarvitsisimme erilaisia decoy-lappuja mukaan "huijaamaan" niitä pusseja joissa näitä kortteja ei ole ja tällaisten laittaminen olisi puhtaasti käsityötä joka taas on kallista ja nostaa sarjan valmistuskustannukset sellaiselle tasolle että ei ole kannattavaa. Jos taas ottaisimme käyttöön vaihtolaput, niitä postittamaan ja käsittelemään tarvitsisi yhden täysipäiväisen työntekijän, joka maksaisi enemmän mitä setti tuottaisi. Siksi jakelukanavamme on rajallinen eli kortteja myydään yritykseni kautta sekä Jokereiden peleissä. Näin voimme valvoa, että pussien puristelua tapahtuu mahdollisimman vähän ja jokaisella on mahdollisuus saada ne parhaat kortit sarjasta. Enemmän ja enemmän valmistamme sarjoja siten että on houkuttelevampaa ostaa koko avaamaton laatikko kuin irtopussi.

 

Valmistamme sarjoja tällä hetkellä näin. Samalla kuuntelemme teitä "hard core" -keräilijöitä ja pyrimme löytämään ratkaisuja, jotka mahdollista toteuttaa taloudellisesti ja samalla tyydyttää mahdollisimman montaa loppukeräilijää.

Kaikkia ei koskaan voi saada tyytyväiseksi se on fakta. Mahdollisimman monen saaminen riittää, jotta tätä kannattaa tehdä. Esimerkkinä tämän kauden Jokerit 50-vuotisjuhlasarja. Laatikko maksaa 60 euroa. Jokaisessa boksissa on 14 erikoiskorttia, joten 14/20 pussia sisältää jotain muuta kuin pelkkiä peruskortteja. Sarjassa riittää kaikille sopivasti haastetta, mutta silti peruskorttisarja on mahdollista saada jälkimarkkinoilta edullisesti, jos ei halua panostaa numeroituihin tms.

lappuihin. Parilla kympillä on huutiksessa ollut myynnissä noita kaikki peruskortit sisältäviä settejä. Vastaavasti taas niille, jotka haluavat metsästää niitä huippukortteja, annetaan edes rahoille muuta vastinetta, vaikka joka laatikossa ei Eeli Tolvasen 1/1 kortti tulekkaan vastaan. Siellä on sitten sitä muuta mailaa, paitaa , nimmaria jne.

 

Jokerit on ollut erittäin tyytyväinen tapaamme toimia sarjan osalta ja jo nyt voin sanoa että jatkamme samoilla linjoilla myös ensi vuonna. Sarja on myös myynyt erittäin hyvin ja noin 20% bokseista enää myymättä ja kautta on vielä pitkään jäljellä. Näitä emme muutenkaan tule myymään koskaan alennusmyynnissä, sillä olemme sopineet Jokereiden kanssa että jatkamme tarvittaessa myös tämän setin myymistä ensi kauden peleissä, jos tarvetta, kunnes koko sarja on mennyt.

Sereal valmistaa KHL-lisenssillä kyseisen sarjan kortteja ja niissä päämarkkina on Venäjä. Lisäksi yritykseni valmistaa yhteistyössä Jokereiden sarjaa ja toimii Serealin settien jälleenmyjänä Suomessa niille, jotka haluavat ko. kortteja saada vaikka eivät näille markkinoille aina paras vaihtoehto olekkkaan. Maajoukkueen sarjat ovat toistaiseksi jäissä. Hyvä kokeilu, mutta NHL-lisenssit estävät parhaiden huippujen käyttämistä korteissa, joten sitoo liikaa käsiä sarjan valmistuksen osalta. Lisenssi muuten maksaa 75 000 dollaria, jos joku haluaa sen sijoittaa, niin sitten teemme setin jossa jokainen Suomalainen NHL-pelaaja mukana!!!

 

Kiekkoterveisin

Marko

Protective Gear Finland Oy

 

p.s. KHL 10th season -sarja ilmestyy helmikuun alussa ja laitan siitä teille infoa viikonlopun aikana korttifriikkeihin. Tänä vuonna tuomme sarjaan kaksi versiota eli Hobby- ja Retail-versiot. Tämäkin idea toteutettu keräilijöiden pyynnöstä.

Link to comment
Share on other sites

Olisiko aivan pöhkö idea lähteä tekemään sarjaa Jääkiekon mestareiden liigan suomalaisjoukkueista tai vaikka kaikistakin joukkueista?

Onko mestareiden liigalla kuvapankkia pelaajista? Olisiko yhteistyö valokuvaajien kanssa pienemmällä joukkuemäärällä helpompi. Liigalla ei varmaan olisi siihen mitään nokan koputtamista. Näetkö Marko tällaista mitenkään mahdollisena skenaariona?

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset Heikille hyvän ketjun avaamisesta, jo nyt vastanneiden friikkien näkemykset antoivat vastauksia itsellä olleisiin kysymyksiin.

 

Kiitos Markolle, ensinnäkin hienosta ja tyhjentävästä vastauksesta liittyen uuden sarjan markkinoille tuontiin.

Mutta, SINIVALKOISTEN hardcore keräilijänä kiitos Serealin Suomi setistä, meikäläiselle melkein jokainen avattu laatikko on ollut luokkaa "Satisfaction Guaranteed", ja ei se meikäläisenkään lompakko tuollaista kestäisi joka vuosi.

 

SM liigasta tietysti nykyinen Cardsetin "monopoli" nostaa joidenkin korttien hinnat taivaisiin ja sitten korttien jakelutavoissa joidenkin korttien osalta edelleen tuntuu olevan mystisiä kuvioita, että missä lie kun ei ole näkynyt.

 

Porilaisena "HULLUKSI" luokiteltuna Ässien kerääjänä, samaan aikaan aina tuntuu hyvältä, sekä itkettää niin että kurkusta sattuu kun uutta Ässien lappua Cardsetilta pukkaa. Kuten nyt taas esimerkkinä tuleva Rare signature Ässisitä,

 

saako sitä alle viidensadan euron ?

 

Okei, painosmäärät jenkkisetteihin nähden on pienemmät, mutta onko ihan suhteessa kuitenkaan ?

 

Vaikka vain julkaistun jenkki/kanada setin painosmäärä jaettuna USA:n ja KANADAN väkiluvulla, suhteutettuna Cardsetin painosmäärä jaettuna Suomen väkiluvulla.

Tai jos vielä tarkempaa ja suurempaa eroa haluaa, niin painosmäärät jaettuna potentiaalisten keräilijöiden määrillä.

 

Kiitos kaikille, värikäs ja monipuolisia ajatuksia viljelevä yhteisö

 

-Janne-

Link to comment
Share on other sites

Olisiko aivan pöhkö idea lähteä tekemään sarjaa Jääkiekon mestareiden liigan suomalaisjoukkueista tai vaikka kaikistakin joukkueista?

Onko mestareiden liigalla kuvapankkia pelaajista? Olisiko yhteistyö valokuvaajien kanssa pienemmällä joukkuemäärällä helpompi. Liigalla ei varmaan olisi siihen mitään nokan koputtamista. Näetkö Marko tällaista mitenkään mahdollisena skenaariona?

Moi. Se että esim. Jyp pelaa CHL-liigan pelejä, ei poista sitä että kuuluvat liigaseuroihin ja Cardsetilla on yksinoikeus tehdä niistä sarja. Ei mene niin että vaikka heillä päällään CHL-paidat noissa peleissä, eivät kuuluisi pelaajayhdistyksen tai liigan alaisuuteen. Jos CHL kattojärjestönä päättäisi tehdä korttisarjan, niin silloin mahdollisesti menisi yli kansallisten sarjojen sopimuksen, mutta vaatisi että kaikki sarjassa olevat joukkueet mukana.

Sellaisen sarjan tekeminen vaatisi taas samoja asioita kuin olen listannut tuossa aiemmassa jutussa.

 

Onko komissiot jääkiekkoliitolle ja pelaajayhdistykselle tyypillisesti joku kiinteä summa vai tietty %osuus myynnistä?

 

Nämä ovat sellaisia asioita, jotka ovat kahden tahon yhdessä sopimia juttuja ja kuuluvat ns. liikesalaisuuksiin sopimuksissa. Yleisesti voin sanoa että kaikki eri tavathan ovat mahdollisia kun he ne yhdessä sopivat.

Link to comment
Share on other sites

75000 $ (62200 euroa) maksais siis NHL-lisenssi, Cardsetilta ilmestyy 2 sarjaa per vuosi, Lehtipiste ottaa välistä 1,24 euroa pussi. Oletetaan että Lehtipiste (6000 myyntipistettä) myy kumpaakin sarjaa n. 25000 pussia (runsas 3 pussia/piste), potkimalla Lehtipiste pois tosta välistä, saadaankin jo kivasti fyrkat lisenssiin. Jakelukanavat uusiks ja homma on siinä.

"Ei tää niin vaikeeta oo, hei"- Hannu-setä Turkkusesta.

Link to comment
Share on other sites

75000 $ (62200 euroa) maksais siis NHL-lisenssi, Cardsetilta ilmestyy 2 sarjaa per vuosi, Lehtipiste ottaa välistä 1,24 euroa pussi. Oletetaan että Lehtipiste (6000 myyntipistettä) myy kumpaakin sarjaa n. 25000 pussia (runsas 3 pussia/piste), potkimalla Lehtipiste pois tosta välistä, saadaankin jo kivasti fyrkat lisenssiin. Jakelukanavat uusiks ja homma on siinä.

"Ei tää niin vaikeeta oo, hei"- Hannu-setä Turkkusesta.

Mitkä olisi vaihtoehtoiset kanavat? Pelkkä nettimyynti?

Link to comment
Share on other sites

En tiedä, mut olisko Liigajoukkueet, Intersportit, jne. Eihän tollasten myynti nyt mitään rakettitiedettä ole. Oikeastaan ihan mikä taho vaan joka ei vedä noin törkeesti välistä.

Eiköhän tuo euro, mikä tuosta lähtee välistä sisällä lehtipisteen sekä kaupan/myymälän katteen? Käytännössä lehtipiste kai vastaa myynnistä ketjuille, josta ottaa oman rahansa välistä? Noihin ketjuihin tuskin on asiaa muuten, kun lehtipisteen tarjoamana. Onko Markolla tai muilla tästä lehtipisteen roolista tarkempaa tietoa?

 

Vaikka tuo myyntityö ei rakettitiedettä ole, niin kyllähän se maksaa aina myös jotain.

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän tuo euro, mikä tuosta lähtee välistä sisällä lehtipisteen sekä kaupan/myymälän katteen? Käytännössä lehtipiste kai vastaa myynnistä ketjuille, josta ottaa oman rahansa välistä? Noihin ketjuihin tuskin on asiaa muuten, kun lehtipisteen tarjoamana. Onko Markolla tai muilla tästä lehtipisteen roolista tarkempaa tietoa?

 

Vaikka tuo myyntityö ei rakettitiedettä ole, niin kyllähän se maksaa aina myös jotain.

Ketjussa ylempänä Marko sen jo kattavasti avaakin. Sinänsä kyse ei ole eurosta, vaan lähes 50-50 jaosta (1.24-1.26e), joka on aivan sikamaisen törkeä.

Link to comment
Share on other sites

Ketjussa ylempänä Marko sen jo kattavasti avaakin. Sinänsä kyse ei ole eurosta, vaan lähes 50-50 jaosta (1.24-1.26e), joka on aivan sikamaisen törkeä.

En ilmeisesti osannut riittävän selkeästi esittää asiaani. Tarkoitus oli selvitellä hieman, mikä lehtipisteen osuus on tuosta ja mikä kaupan.

Link to comment
Share on other sites

En ilmeisesti osannut riittävän selkeästi esittää asiaani. Tarkoitus oli selvitellä hieman, mikä lehtipisteen osuus on tuosta ja mikä kaupan.

 

Sitäpä tuskin Lehtipiste tai kauppa ulkopuolisille kertoo. Nämä kun ovat niitä sopimuksenalaisia juttuja kahden osapuolen välillä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...