Hyppää sisältöön

Eihän tämä uutiskynnystä enää ylitä...


Recommended Posts

.Cardsetin kuvakierrätys nimittäin. Jotenkin epäuskoiseksi kuitenkin vetää tämä 20/21 set1 kun vertaa viime kauden julkaisuihin.

 

Tässäpä muutama Ilveksen peruskortti. Rinnakkain siis 19/20 peruskortti vs 20/21 peruskortti. Onhan tuossa uusi design tehty, mutta 12 peruskortista siis 8 kierrätetty viime kauden kortin kuva.

 

cs1.JPG

 

Eikä tässä vielä kaikki. Pariin muuhun peruskorttiin kuva on kaivettu viime vuoden kortin takaa, eli peräti 2 uuden 20/21 peruskorttin kuva on jostain muualta kuin viime kauden kortista - ei huono! 

cs2.JPG

 

No, onneksi meille on taas hienoja uusia erkkareita. Kapteeni Eemeli Suomesta on 20/21 set 1 peräti kolme erikoiskorttia. Harmi vaan, että kaikissa on sama kuva (ylärivi) ja tuo sama kuva oli jo Cardsetin 19/20 sarjassa kolmessa kortissa (alarivi):

cs3.JPG

 

No, vanhoja pelureita ja menneitä muistellessa ei voi mennä pieleen. Roope Hintz pelasi Ilveksessä 10 vuotta sitten ja sitä sopii muistaa erikoiskortilla kerran vuodessa kun kuvia on vaikka kuinka paljon. Ja mestaruuskin on joskus tampereella voitettu (85 nevö foget!) ja joukkueessa pelasi etenkin Antti Heikkilä.

cs5.JPG

 

No vielä on nimmarikortit, jotka on aina komeaa nähtävää. Ylärivissä 20/21 nimmarikortteja ja alarivissä 19/20 kortteja. Jotain kovin yhtäläistä näissäkin kuvavalinnoissa on...

cs4.JPG

 

Juu, Dostalin patchikortissakin on sama kuva kuin viime kauden paitakortissa.  Ehkä tämä muodikas kierrätysteema on jo tullut selväksi ilman senkin kuvaamista. Niin, ehkä piristävintä 20/21 set1 on nimmarikorttien laatu. Laatua se nimittäin on paskakin laatu ja nyt on löydetty ihan uusi taso. Itselleni on osunut nyt jo 5 nimmarikorttia, joissa nimmaritarra on liimattu, irrotettu, ja liimattu uudestaan. Tarrat vekeillä, kulmat irvistää, paloja tarroista puuttuu ja liimapinnan alla ties mitä töhnää. Ai ettien että - näitä kelpaa esitellä!

 

cs6.JPG

 

Tällainen päivä tässä harrastuksessa tänään. 

 

 

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Kannattaa laittaa noista tarroista meiliä Cardsetille (shop@cardset.fi) ja uskon, että saat sieltä jonkin hyvityksen.

 

Kuvien kierrätys ei ole kovin mukavaa, mutta tän vuoden sarjassa siihen on edes jonkinlainen peruste, meinaan tuo korona. Ei paljon uusia kuvia keväällä peleissä otettu.

 

Mika

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Mainio vertailu Janne! Ei ihmekään että tuo Eemeli Suomen kuva alkaa tuntumaan jo kovin tutulta näyltä :D Todistettavasti Cardsetin kuvapankissa on hänestä toinenkin kuva (toisessa viime vuoden Patch-korteista), mutta siinä ne sitten varmaan onkin...

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Joskus viime talvena tavoitin hra Cardsetin pyynnöllä tavata tai edes jotenkin päästä juttelemaan kaikesta mahdollisesta ko. sarjoihin liittyen. Ja tarjosin apua ilman korvausta moniin juttuihin, mm. oikolukuun yms. Sain jopa vastauksen, että palataan keväällä, kun ”kiireet hellittää”. No, tätä palaamista ei koskaan tapahtunut. Ylimielisyys paistaa läpi, kun pienikään vastikkeeton apu ei kelpaa.

 

Minua syö aivan järjettömällä tavalla se, kuinka kaikesta paistaa intohimon puute nimenomaan korttien tekoon ja jopa vähän jääkiekkoon itseensä. Vielä kun puhutaan ainoasta lisenssin haltijasta. Ja vaikkei varmaan mikään rahasampo olekaan, raha vaikuttaa olevan ainoa kiinnostava asia. Mikä toki tavallaan ihan suotavaa Oy-muotoiselle yritykselle ihan lainkin mukaan. Mutta, kun pienillä jutuilla tuosta saataisiin niin paljon parempi tuote.

 

Tatu

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Oikeastaan heitin tämän postauksen koska itse näen tässä nyt ensimmäisiä todella vakavia oireita. Päätoimisesti kuvatuotteita markkinoiva firma operoi todella kapealla kuvapankilla, jota ei voi selittää kuin taloudellisilla asioilla. Viime kaudellakin pelattiin käytännössä täysi runkosarja, eli kuvien saatavuus ei voi olla ongelma, vaan niiden käytöstä maksaminen. Tuo tarrojen kuppaisuus taas kertoo itselleni lopullisesti(?) menetetystä ylpeydestä omaa tuotetta kohtaan.

 

Tuo "intohimon puute nimenomaan korttien tekoon ja jopa vähän jääkiekkoon itseensä" on ilmeistä, mutta senkin suhteen täytyy vähän pohtia onko kyseessä syy vai seuraus? Eli onko nykytila vain yksinoikeuden aiheuttaman ylimielisyyttä vai johtuuko nykytila yksinoikeuden sitovuudesta ja velvoitteista sekä verottajan kuristavasta otteesta?

Cardset on nyt tehnyt tätä hommaa 20+ vuotta. Sinä aikana Liiga on laajentunut 12 joukkueesta 15 eli pelkästään kuvien käyttöoikeuskulut sitä myöten kasvaneet 25% per kausi. Tuskin on myynti noussut samaan tahtiin. Samoin verottaja on vuosien saatossa yhä ahnaammin käynyt talkootyönkin kimppuun, eli osakeyhtiöllä aika rajalliset mahdollisuudet konkreettisesti hyödyntää vastikkeetonta apua.

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Tästähän saatiin hyvä keskustelu. Hyvin samansuuntaisia ajatuksia on itselläkin, mitä muut edellä muut kirjoitti. Itse en oikein innostu pelitilannekuvista. Tykkäisin enempi sarjasta, josta pelaajat olisi ”esitelty” ja niin, että mukana olisi pelaajat mahdollisimman kattavasti. Siinä tulisi kerätessä pelaajat paremmin tutuiksi.

Varmaan se ei ole oikein realistinen toive, kun jokaisella joukkueella on omat kuvaajansa ja tekijänoikeuksien kanssa tulisi turhaa säätöä ja kustannuksia pelitilannekuviin verrattuna. Halvempaa lienee sitten napsia Cardsetin omana työnä kuvat pelin aikana ja tehdä sekin sitten mahdollisimman pienellä työllä.

 

Omakin tuntuma on, että kaikesta toiminnasta välittyy ylimielisyys ja lajia seuraamattomuus. Pelaajien nimet on usein esimerkiksi väärin tai kuvassa väärä pelaaja.

 

Itselläni on myös vahva epäily, ettei kaikkia kortteja ole pussitettu vaan joistakin korteista on tarkoituksella tehty paljon harvinaisempia kuin mitä painosmäärän perusteella pitäisi olla. Jotkut kortit vaan on liian harvinaisia verrattuna muihin saman painosmäärän kortteihin, ettei enää selity sattumalla.

 

Takavuosilta tuttu suhmurointi on palannut takaisin ja hotpackit on kaikesta päätellen nykyäänkin poimittavissa helposti kaupan laatikoista. Aika turhauttavaa varmaan ostella irtopusseja 2,5e kappalehintaan jo korkatuista laatikoista.

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Sekin on vähän kumma juttu, että asia on kohtalaisen laajasti yleisessä tiedossa, mutta asialle ei ole tehty kaiketi juuri mitään. Olen saanut sen käsityksen, että asiasta ei ole tällä foorumilla oikein suotavaa puhua. Ajatelkaapa, jos vaikka Ässä-arvoissa olisi vastaavanlainen ”valuvika”.

Link to post
Jaa muilla sivustoilla
20 tuntia sitten, pjokiran sanoi:

Sekin on vähän kumma juttu, että asia on kohtalaisen laajasti yleisessä tiedossa, mutta asialle ei ole tehty kaiketi juuri mitään. Olen saanut sen käsityksen, että asiasta ei ole tällä foorumilla oikein suotavaa puhua. Ajatelkaapa, jos vaikka Ässä-arvoissa olisi vastaavanlainen ”valuvika”.

Tarkoitatko Pete, että ohjeita, mistä ”namut” löytää ei ole suotava puheenaihe vai ylipäätään asia?

 

Henkkoht en todella halua nähdä enkä kuulla mitään ohjeita ns. pack searchingiin. Se on todella vastenmielinen ilmiö, enkä ymmärrä miksi kukaan niin haluaisi tehdä.

 

Muutoin asiasta tietysti, kuten muistakin laatuongelmista saa puhua aivan vapaasti.

 

Tatu

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Minä olen itse aika vähän Cardsetiä tai muitakaan sarjoja pusseissa avannut, niin en osaa muillekaan neuvoa, että mistä namut löytyy. Olen kuitenkin siinä uskossa, että namut on aina tai ainakin yleensä tietyssä kohtaa laatikkoa. Tyyliin vaikka 6. pussi vasemmalta. Oma näkemykseni on, että tämäkin olisi ihan asiallinen ja kiinnostava aihe ottaa täällä spekuloitavaksi. Joskus joku vähän yrittikin asiaa ottaa keskusteluun, mutta muistaakseni Mikan viestistä tulkitsin, että ei tällä foorumilla ole sopivaa keskustella, että miten herkku on poimittavissa.

Oma näkemykseni on, että olisi korttien valmistajan asia tehdä sarja niin, että herkut eivät olisi poimittavissa. Vastenmielistä ei minusta ole se, että keräilijät yrittävät poimia herkkuja vaan se, että myydään sarjaa josta jotkut pääsevät poimimaan herkut pois.

 

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Cardsetin taso ym .....no, eihän se kaikilta osin ole maailman huippua  ... parantamisen varaa on.

On kuitenkin , mielestäni positiivista , että joku näitä lätkä kortteja valmistaa , vaikka ei varmaankaan ole parasta bisnestä .

Onko vaan niin , attä edessä on Ruotsin tie ...kukaan ei enään valmista näitä kortteja.

 

 

Link to post
Jaa muilla sivustoilla

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vieras
Vastaa tähän aiheeseen...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Et voi liittää kuvia suoraan. Lataa tai lisää kuva www-sivulta.

Lataa...
×
×
  • Create New...