Jump to content

Vuosi katsaus 2021


pjokiran
 Share

Recommended Posts

Nyt olisi vuosikatsauksen aika. Aloitan omalta osaltani. Tämä vuosi oli omaan kokoelmaan löytyneiden korttien osalta ihan hyvä. Selvästi viime vuotta parempi. Suurin osa ihan tärkeimmiksi kokemastani puutteistaan pystyi odotetusti edelleen puutelistoilla. Uusia kohteita on hyvin harkiten tullut otettua, jotain projektiluontoisia sivukohteita. Joistakin jalkapallon sarjoista olen alkanut kokoamaan kuopiolaisseurojen pelaajia ja tietyistä jaliksen tarrasarjoista suomalaisia. Näihin uusiin löytyikin alkuun hyvin, sittemmin jotain yksittäisiä. Robertista ebaysta tahdilla  4 per vuosi uutta ja jotain messuja lisäksi. Hunterista tuli oma keräilyalue täyteen. Toki jotain vanhoja listaamattomia team issue lappuja tulee vielä ehkä joskus löytymään. Teemustakin keskimäärin 1-2 vanhaa oddballia tipahtelee. Aina jotain ydinkeräilyalueen ulkopuolisiakin tulee otettua. KalPan osalta vanhoja tarroja taisi löytyä 1 uusi liimaamattomana ja liimattuina olleita isompi satsi, jossa oli kymmenkunta minulta puuttuvaakin.

Uuden cardsetin KalPat ei kauheasti ole iskeneet, mutta vaikea kuvitella etteikö ne jatkossakin omaan kansioon jollain aikavälillä ja jollain hintaa suurimmaksi osaksi päätyisi.

Korttiboxien availu saattaa minun osaltani olla ohi, ellei sitten jotenkin järjestyisi jonkun muun avata P-Amerikasta käsin ja toimittaa comc tilille riittävän matalin kustannuksin. En sitten tiedä, että voisiko epackiin tulla järkevää ostettavaa. 
Varmaan jotain jalkapallon arvokisojen Panini tyyppisiä tarrasarjoja tulee jatkossakin kerättyä. Oli kesällä ihan mukava projekti.

 

Mitenkäs muilla korttivuosi 2021 on mennyt?

Link to comment
Share on other sites

  • pjokiran changed the title to Vuosi katsaus 2021

Tämä vuosi ja varsinkin loppuvuosi on ollut hiljainen korttihommien osalta muutamastakin syystä.

 

Pääkohteena oleva Ristolainen on tänä vuonna hiljentynyt melkoisesti, uutta lappua ei juurikaan ole ilmestynyt ja ne mitä puuttuvat ilmestyvät harvoin tarjolle kun ovat senverran pienillä painosmäärillä varustettuja. Toki muutama helppokin puute on mitä ei vaan ole tullut hankittua.

 

TPS-paitaset ovat uutena kohteena tulleet tänä vuonna, mukavasti on kertynyt kansioon täytettä ja puutteet ovatkin pääasiassa kalliimpia, harvinaisia tai vanhemmista sarjoista.

 

90-luvun molareita on myös hieman tullut lisää muutaman vaihdon myötä.

 

Uutena kohteena on tänä vuonna tulleet MLB- ja NBA-kortit, baseballin puolelta Houston Astros ja koriksen puolelta Toronto Raptors ovat valikoituneet joukkueiksi joihin breikeissä on tullut panostettua.

 

Hyvää korttivuotta 2022 jokaiselle friikille!

Link to comment
Share on other sites

Jep, hiljaista on ollut.. tikkasen ja averyn keräily alkaa olla ehtoo puolella, jotain uusia virityksiä on tullut tilalle, mutta jotenkin koko korttien keräily on viime vuosina hiipunut keräilyn hankaloitumisen vuoksi, kiitos siitä uusien tullaus rajojen. ainostaan jukurit kokoelma on karttunut säännöllisesti, suuri KIITOS siitä friikkilän väelle! Tällä viikolla saadaan varmaan pari kuvaa  jukurin posteihin kun eilen sain tullit maksettua comc:n lähetyksestä ja se on tänneppäin tulossa.

 

Mutta kaikesta narinasta huolimatta hyvää tätä vuotta ja parempaa ensi vuotta friikkiläiset!

 

-Jani

Link to comment
Share on other sites

Täytyy sanoa että hiljaista on omalta osalta ollut… aktiivisesti seurailen ryhmää facesivuilta. Pari kotimaista boxia pojan kanssa avattu tänä vuonna ja LA Kings keräily polkee paikallaan. Se ei suurentunut yhtään kuluvana vuonna muuta kun puutelistan osalta 🥺 

toivottavasti tuleva vuosi toisi itselle aktiivisuutta enempi hienon harrastuksen pariin.

Minulta myös uuden vuoden toivotukset kotkan suunnalta 

Link to comment
Share on other sites

Voisi omatkin kuulumiset heittää tänne, tosin vähän eri tunnelmaa kuin edeltävissä viesteissä. Itsellä urheilukorttien kerääminen jäi tauolle kymmenisen vuotta sitten, kun mtg otti tilaa eikä budjetti riittänyt molempiin. Viimeisen parin vuoden aikana rupesin seuraamaan formulaa ja kesällä huomattuani halvahkon f1-korttisarjan, päätin kerätä sen täyteen (vielä puuttuu pari). 

 

Eipä siinä montaa viikkoa mennyt, että löysin itseni hankkimasta päivitystä vanhoihin kokoelmiini, ostamasta ison läjän palautuspusseja lempisetistä (08-09 opc) ja sen myötä aloittamasta uutta keräilykohdetta. Opc availuista osui Lanny McDonaldin buyback auto (upee kortti!) ja siitä heräsi ajatus kerätä kyseistä herraa, kun muutenkin Flames ollut lempijoukkue pitkään. 

 

Nyt puoli vuotta myöhemmin Lanny-kokoelma on karttunut mukavasti, parilla helmelläkin ja vanhat kohteetkin elpyneet. Vaihtokansiokaan ei ole heikoimmasta päästä. 

 

Joten itse olen innosta piukeana tämän keräilyharrastuksen renessanssista omalla kohdallani ja ainakin fb:n puolella on ollut mahtavaa huomata muitakin uusia ja uusiavanhoja harrastajia. Toivottavasti foorumikin pysyy hengissä, tää on ollut kaikin puolin tosi tärkeä tekijä keräilyn ylläpitämiseks Suomessa. Kiitos siitä ylläpidolle! 

 

Eipä siinä, hyvää tulevaa vuotta ja onnea keräilyyn! 

 

Ps. Tänne saa tarjota Lanny McDonaldia, Daymond Langkowia, Niklas Moisanderia ja 08-09 OPC goldia ja winter classicia! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Puolentoista vuoden tauon jälkeen tuli taas otettua kortit esille pitkästä aikaa. Pientä 10-50 peruskortin vaihtokauppaa tullut nyt viimeisen kuukauden aikana harrastettua tcdb:n kautta ja 1995-96 Upper Deck Specail Editioneja tilailtua rapakon takaa. Saas nähdä milloin alkaa postilaatikko kolisemaan.

 

Ihan hyvältä maistuu homma taas pienen tauon jälkeen. Boksejakin on vielä avaamatta n 10-15 kappaletta viime rykäsyn jäljiltä.

Vaatimattomat pelaajakokoelmat karttuu hitaalleen ja kohta taitaa R.Bourque ohittaa S.Kapasen ja Brodeurin suurimpana kohteena. Ei noista mitään ole kertynyt vielä kolmea sataakaan, joten vielä löytyy kortteja suht halvalla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...